28.9.2021 10:12

Έτσι θα προσερχόμαστε στα οδοντιατρεία της Χίου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει τους ασθενείς που προσέρχονται στα οδοντιατρεία ότι οι νέες οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας (τροποποιημένη ΚΥΑ Δ1α/58531) και εξειδικεύθηκαν από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε σχέση με τη λειτουργία των οδοντιατρείων, είναι οι ακόλουθες:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο ασθενείς προσέρχονται κανονικά ΧΩΡΙΣ καμία πρόσθετη εξέταση.
  • Οι ΜΗ εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος (π.χ. οδονταλγία) ή για εκτέλεση οδοντιατρικής πράξης χωρίς την παραγωγή αερολύματος (θα ενημερωθούν σχετικά από τον θεράπων οδοντίατρο).
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας καλύπτονται από το self test που απαιτείται για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολείο και συνεπώς ΔΕΝ χρειάζονται πρόσθετη εξέταση.

Σχετικά με τους συνοδούς των ασθενών, προτείνεται να παραμένουν εκτός ιατρείου. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένη η παρουσία τους, απαιτείται rapid test 48 ωρών ΜΟΝΟ για τους ΜΗ εμβολιασμένους συνοδούς.

Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται με ασφάλεια τα οδοντιατρεία, καθώς ο οδοντιατρικός κλάδος είναι πλήρως εναρμονισμένος τόσο με τα εθνικά όσο και με τα διεθνή πρωτόκολλα περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης Covid-19. Ταυτόχρονα, καλούμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να τηρούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας τόσο κατά την προσέλευσή τους στα ιατρεία, όσο και στην ευρύτερη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητά τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ