13.9.2019 15:00

Ημίμετρα με στόχο την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ Χίου

Κόβουν τις άδειες των εργαζομένων για να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα

Με ημίμετρα επιχείρησε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα να δώσει λύσεις στο ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα της Χίου. Έτσι μη έχοντας άλλη λύση, έκοψε τις άδειες των εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο τα πρωινά για να πραγματοποιούνται τα εξιτήρια.

Όπως ανέφερε στον «π» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Μπακλούς, στους περισσότερους εργαζόμενους οφείλονται ακόμα άδειες του 2018.

«Κανονικά θα έπρεπε ανά 25.000 κατοίκους να υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Με δεδομένο ότι στη Χίο έχουμε και τη ΒΙ.ΑΛ. θα έπρεπε να έχουμε 3 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και από 2 ασθενοφόρα στην απογευματινή και βραδινή. Τώρα το πιθανότερο είναι ότι θα έρθουν 7 διασώστες μέσω ενός προγράμματος για το προσφυγικό αλλά μόνο για δύο χρόνια. Αυτό που χρειάζεται η Χίος είναι μόνιμο προσωπικό», εξήγησε ο κ. Μπακλούς.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Νοσοκομείου, παρότι μη αρμόδια για το θέμα αφού το ΕΚΑΒ έχει ξεχωριστή διοίκηση, κατέθεσε σειρά προτάσεων για τη στελέχωση των Ασθενοφόρων όπως τα πληρώματα να απαρτίζονται από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ή της 96 ΑΔΤΕ.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ