7.6.2023 14:02

Διασώστες ΕΚΑΒ: 1 χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ΕΚΑΒ της Χίου- Ηχητικό

Μετά τις εκλογές επαναφορά στο 1 ασθενοφόρο απόγευμα και βράδυ

Το άσπρο – μαύρο αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου με επαρκή αριθμό διασωστών επιχειρεί να κάνει η ΔΕΕΠ Χίου, παρουσιάζοντας ως σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι, εξαιτίας της ανάκλησης των αδειών λόγων εκλογών, αυξήθηκε πλασματικά ο αριθμός των διασωστών που βρίσκονται στον δρόμο.

Μάλιστα σε ανάρτησή της διαδικτυακά, εγκαλεί τον «Πολίτη» για επιτηδευμένη προσπάθειας ανάδειξης ανακριβειών αναφορικά με τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, τη στιγμή που ένα χρόνο μετά τη φιέστα Πλεύρη, στο «Σκυλίτσειο» δεν έχει γίνει το παραμικρό σε σχέση με την επαρκή στελέχωση του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ.

Η πραγματική αλήθεια από τους διασώστες

Στον αντίποδα της επικοινωνιακής και όχι ουσιαστικής διαχείρισης του προβλήματος της υποστελέχωσης από την κομματική οργάνωση της Ν.Δ. στη Χίο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ Χίου, σημειώνουν στον «Π» ότι 1 χρόνο μετά τις εξαγγελίες Πλεύρη για πλήρη στελέχωση του τομέα Χίου δεν έχει αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό.

«Από πέρυσι μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Η μόνη κίνηση ήταν το επικουρικό προσωπικό που είχε έρθει. Ήταν 3 άτομα και έμειναν δύο λόγω του γεγονότος ότι η μία κυρία γέννησε και βγήκε εκτός υπηρεσίας. Από πέρυσι αυτό που ισχύει είναι η μηνιαία ενίσχυση του ΕΚΑΒ με δύο άτομα από άλλους τομείς της Ελλάδας, ώστε να καλύψουμε τα απαραίτητα για τον νομό μας. Ουσιαστική λύση όμως δεν έχει δοθεί γιατί από πέρυσι λέμε ότι χρειαζόμαστε 22 άτομα να επιχειρούν σε επείγοντα περιστατικά και αυτή την περίοδο που διανύουμε, λόγω της αναστολής των αδειών λόγω εκλογών, βρισκόμαστε έξω ενεργοί 18 άτομα.

Αυτή την περίοδο που είμαστε όλοι μέσα βγάζουμε 2 ασθενοφόρα το πρωί, 2 το απόγευμα και κάποιες διπλές βάρδιες τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει λόγω εκλογών όμως», εξήγησε ο διασώστης Φώτης Βύρας.

Ο ίδιος, απαντώντας στο ερώτημα του «Π» εάν μετά τις εκλογές η Χίος θα βρεθεί ξανά με 1 ασθενοφόρο απόγευμα και βράδυ, επιβεβαίωση τη συγκεκριμένη εκτίμηση λέγοντας:

«Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε στο 1 ασθενοφόρο, γιατί μας πιέζουν να πάρουμε τα υπόλοιπα των αδειών προηγούμενων ετών οπότε θα βγούμε σε άδειες με αποτέλεσμα να πέσει και η δύναμη που επιχειρεί στον δρόμο».

 

Αρχείο ήχου

Φώτης Βύρας - Διασώστης ΕΚΑΒ Χίου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ