Υγεία

9/7/18 12:44

τελ. ενημ.: 9/7/18 12:45

Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες οι επικουρικοί ιατροί του Νοσοκομείου

Οι άνθρωποι πίσω από τα σύγχρονα επιτεύγματα του «Σκυλίτσειου» έχουν να δουν μισθό από τον περασμένο Απρίλιο

Τον περασμένο Μάρτιο το όνομά του κατέκλεισε το διαδίκτυο έπειτα από την πρώτη επέμβαση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο «Σκυλίτσειο», αφού αποτέλεσε την πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση στη Χίο, ανοίγοντας τον δρόμο για αντίστοιχες επεμβάσεις προς όφελος της υγείας των ασθενών που γλυτώνουν χρήματα αλλά και ταλαιπωρία.

Τότε ήταν και η τελευταία φορά που ο Δ. Σίσκος είδε μισθό στον λογαριασμό του, αφού με τους συναδέλφους του επικουρικούς ιατρούς που έχουν προσληφθεί στο Νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ, παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Μας έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά την παραίτηση. Περιμένουμε από τον περασμένο Απρίλιο να πληρωθούμε την τακτική μισθοδοσία και τις εφημερίες μας και κανείς δεν μας λέει που οφείλεται το πρόβλημα. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και στο μεταξύ εμείς αναμένουμε να πληρωθούμε», ανέφερε ο κ. Σίσκος στον «π».

Επιβεβαιώνει το πρόβλημα

Το πρόβλημα με τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων ιατρών επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ε. Κανταράκη δείχνοντας υπεύθυνη τη διαχειριστική αρχή. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Από το Νοσοκομείο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, τα χρήματα υπάρχουν και περιμένουμε τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ», ανέφερε η κα. Κανταράκη, μεταφέροντας την πεποίθησή της ότι εντός των ημερών το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

 

Σχόλια άρθρου: 0