Υγεία

1/12/17 12:58

τελ. ενημ.: 1/12/17 12:58

4 γιατροί προσεγγίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη

• ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ομιλία με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης» διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Χίου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Ομήρειο.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Τζ. Νεαμονίτου, οφθαλμίατρος, Β. Γεραζούνη, ψυχολόγος, Κυρ. Μαρτάκης, οδοντίατρος – περιοδοντολόγος και Ι. Γεωργιάδης, ενδοκρινολόγος, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τον σακχαρώδη διαβήτη καθένας από τη δική του ειδικότητα.

Η Τζ. Νεαμονίτου θα εξηγήσει τη σημαντικότητα της ετήσιας παρακολούθησης όρασης στους διαβητικούς, επίσης θα μιλήσει και για τη ραγδαία αύξηση παγκοσμίως της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στις παραγωγικές ηλικίες. «Μόνο το 60% των διαβητικών εξετάζονται οφθαλμολογικά ετησίως και αυτό συμβαίνει γιατί σε αρχικό στάδιο η όραση τους είναι καλή. Η πρόληψη όμως είναι απαραίτητη και με καλή ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, της αρτηριακής πίεσης και των λιπιδίων του αίματος, θα μπορεί η ζωή τους να είναι καλύτερη», εξηγεί η κ. Νεαμονίτου.

Μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, από τις 18:00 μέχρι τις 18:30, στον προθάλαμο του Ομηρείου θα πραγματοποιηθούν από το Σύλλογο Διαβητικών μετρήσεις σακχάρου.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση