Υγεία

8/12/18 21:40

τελ. ενημ.: 8/12/18 21:47

10 χρόνια προσφοράς της Μαγνητικής Τομογραφίας Χίου στην τοπική κοινωνία

Πλήθος ιατρών, εκπροσώπων φορέων αλλά και απλού κόσμου βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Κώστας Τρομπούκης με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της Μαγνητικής Τομογραφίας Χίου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Τρομπούκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της συγκεκριμένης ιατρικής δομής στη Χίο από το 2008 μέχρι και σήμερα, καθώς και στην απόφαση της οικογένειάς του να επενδύσει στο νησί και να δημιουργήσει σε αυτό.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τέρας της γραφειοκρατίας που αντιμετώπισα τότε για να εκδοθούν οι άδειες. Στην Ελλάδα αυτό το τέρας δεν είναι απρόσωπο και δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται και να ζει στα κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών», επεσήμανε ο Κ. Τρομπούκης για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Κάθε σοβαρή κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Ο Κ. Τρομπούκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σημασία που πρέπει να δώσει η πολιτεία στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει καθεστώς υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής του ΕΚΠΑ Χρύσα Τζουμάκα Μπακούλα, ο Βιολόγος Αυγέρης Μαργαρίτης καθώς και ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστάσιος Φιλαλήθης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου Λεωνίδας Καλλιδώνης.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του "π" στο Facebook. 

 

Δείτε επίσης