2.2.2021 12:56

Θετικές προοπτικές ένταξης του Λωβοκομείου Χίου στο νέο ΕΣΠΑ 2021- 2027

Τις θετικές προοπτικές ένταξης του Λωβοκομείου Χίου, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, αποτύπωσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, στον απόηχο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Χίου.

Ο Κώστας Μουτζούρης, που επισκέφθηκε για 1η φορά τον χώρο του Λωβοκομείου, και μετά από μια σύντομη αλλά ουσιαστική ξενάγηση, έδειξε ενθουσιασμένος από το μνημείο τονίζοντας την αναγκαιότητα αναστήλωσης και ανάδειξης του πρώην ασύλου σε πολλαπλούς άξονες. Τόσο το ιστορικό κομμάτι, όσο το περιβαλλοντικό αλλά και το ιατρικό.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του παρακάθισε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Συλλόγου ΕΕΑΣ Κοφινά Σήφι , παρουσία και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού που άκουσε προσεκτικά τις απόψεις τους.

Παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι οι σύλλογοι: "Φάρος Βαρβασίου" με την Ερατώ Μπουλαζέρη, "Χίοι Εν Χορώ" με την Άννα Μιμίδη, "ΦΟΒ" με τον Πολύδωρο Στείρο και "ΠΕΚΕΒ" με την Μαρία Καστάνια.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συνεπικούρησαν στην σημασία της αναστήλωσης και ανάδειξης του Μνημείου του Λωβοκομείου όχι μόνο ως παγχιακού αλλά και ως πανελλήνιου ιστορικού μνημείου.

Εν κατακλείδι ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα της σύνταξης μελέτης πολλαπλού σκοπού από ειδικούς μελετητές, εμπλουτισμένη με πολλές ιδέες και με την οποία θα μπορεί το έργο "Λωβοκομείο Χίου" να ενταχθεί στο προσεχές ΕΣΠΑ, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ