Αίτημα για τη δρομολόγηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Βόλου και νησιών του Βορείου Αιγαίου, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας από το Υπουργείο Ναυτιλίας, υπέβαλαν από κοινού οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας. Η πρόταση αφορά τη λειτουργία της γραμμής κατά την περίοδο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2026, με δύο δρομολόγια ανά εβδομάδα, πιθανώς με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο.
Το αίτημα κατατέθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2026 στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), με βάση σχετική επιστολή που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, και φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2026.
«Οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας ζητούν την άμεση έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία της γραμμής εντός της θερινής περιόδου του 2026», τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.
Η πρόταση εστάλη προς ενημέρωση και στους αρμόδιους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κικίλιας, ο Υφυπουργός κ. Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.