20.9.2021 7:04

Πυρκαγιά στο παλιό Κ.Υ.Τ. της Σάμου και μεταφορά μεταναστών στη νέα δομή

https://www.samos24.gr/

Φωτιά ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Κυριακής στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου από άγνωστη αιτία σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στη δυτική πλευρά της δομής

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στο σημείο υπό τον συντονισμό του Αντιστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, ενώ έξω απο τη δομή έφτασε ο Γενικός γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης αστυνομικές δυνάμεις και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Λευτέρης Ντουρουντούς καθώς και ο ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ Νικόλαος Γκρέτσας.

Οι διαμένοντες του Κέντρου, μετέβησαν με ασφάλεια σε γειτονικό γήπεδο, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά δέκα ασυνόδευτων ανηλίκων στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού στη Θέση Ζερβού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα, θα ξεκινούσε η μεταφορά των  500 αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στη νέα δομή, που τα  εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ Νότη Μηταράκη. Η μεταφορά του γενικού πληθυσμού στο νέο ΚΥΤ θα πραγματοποιηθεί κανονικά ,σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ