1.7.2021 13:10

Περιφερειακά "παζάρια" Μουτζούρη- Καλογήρου για... "συγκυβέρνηση"

5 αντιπεριφέρειες ζητά ο συνδυασμός Καλογήρου – 2 αντιπεριφέρειες δίνει ο Κώστας Μουτζούρης

Το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των συνδυασμών Μουτζούρη και Καλογήρου, εξετάζουν το τελευταίο διάστημα τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων περιφερειακών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι πιέσεις προέρχονται κυρίως από τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου με Χιώτη Περιφερειακό Σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, πιέζοντας για «παζάρια» σε αντιπεριφέρειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» την περασμένη εβδομάδα ο συνδυασμός Καλογήρου εξέτασε το ενδεχόμενο συνεργασιών με τους περισσότερους συμβούλους να τονίζουν ότι, ο συνδυασμός δεν θα πρέπει να συνηγορήσει σε συνεργασία αν δεν του δοθούν συνολικά 5 αντιπεριφέρειες.

Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, 2 από τις 5 αντιπεριφέρειες διεκδικούν 2 Χιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Καλογήρου.

Τα «κολλήματα»

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «π», τα προβλήματα στη διαφαινόμενη συνεργασία, έχουν να κάνουν με δύο βασικούς παράγοντές.

Αφενός ότι η παράταξη Μουτζούρη, θέλει να διατηρήσει τη συνεργασία με τον συνδυασμό Χριστόφα κι έτσι διαθέτει μόλις 2 αντιπεριφέρειες, αφετέρου ότι μία από τις αντιπεριφέρειες που διεκδικεί ο συνδυασμός Καλογήρου είναι αυτή των οικονομικών, με το χαρτοφυλάκιο να κατέχει η εξ απορρήτων του Κώστα Μουτζούρη Αναστασία Αντωνέλλη.

Σε αυτό το σημείο, είναι που η όποια συζήτηση για συνεργασία μεταξύ των δύο συνδυασμών ουσιαστικά «ναυαγεί», αφού σε κάθε περίπτωση καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ένα βήμα πίσω.

Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «π», ο συνδυασμός Καλογήρου θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να διατυπώσει ακριβώς τις θέσεις του, έναντι του συνδυασμού Μουτζούρη και να αποφασίσουν αν τελικά παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο συνεργασιών.

«Δεν συμφωνούν όλοι στη συνεργασία με τον Μουτζούρη»

Να σημειωθεί πάντως ότι, μπορεί ο συνδυασμός Καλογήρου να φαντάζει προς τα έξω ως ακέφαλος εξαιτίας της ενασχόλησης Καλογήρου από τη θέση της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως εξηγούν στον «π» στελέχη του συνδυασμού, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ίδια, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, έχει ενεργό ρόλο ως επικεφαλής του συνδυασμού, προσθέτοντας ότι, είναι από τις φωνές που διαφωνούν κάθετα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κώστα Μουτζούρη.

Άλλωστε, δεν είναι και η μοναδική φωνή μιας και η πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού είναι αντίθετη με τη σύμπραξη με τον συνδυασμό Μουτζούρη, εξαιρουμένων των 5 περιφερειακών συμβούλων που «ανοιχτά» πλέον ζητούν θέσεις αντιπεριφερειαρχών και τάσσονται υπέρ των συγκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο Χιωτών συμβούλων και επίδοξων… αντιπεριφερειαρχών, που με την πρώτη ευκαιρία θα ράψουν κοστούμι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ