23.5.2024 12:41

Ολοκληρώθηκε η αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα Ψαρά

Η 171η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων βρέθηκε στα Ψαρά, το διήμερο 18 και 19 Μαΐου 2024 και έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού μας να εξεταστούν σε πλήθος ειδικοτήτων, καθώς προσφέρθηκαν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας.

Όλοι οι κάτοικοι των Ψαρών για δύο μέρες είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας καθώς και σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό.

Το νησί μας επισκέφθηκε κλιμάκιο ιατρών αποτελούμενο από τις εξής ειδικότητες: Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Ακτινολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Γενικός Χειρουργός, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Γενικός Ιατρός – Διαβητολόγος, Οδοντίατρος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

Στον απολογισμό της δράσης καταγράφηκαν 158 εξεταζόμενοι, με 559 ολοκληρωμένα ραντεβού και 337 εξετάσεις.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των ΚΙΜ που υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, καθώς και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά του οποίου υλοποιείται το εξαιρετικής σημασίας για τα μικρά νησιά πρόγραμμα», τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ‘’Αναγέννηση και Πρόοδος’’ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ