12.10.2022 18:04

6ημερη εκδρομή στο Βόλο με το Kanaris Tours

20 - 26 Οκτωβρίου 2022

20/10/22

Συγκέντρωση στη Βολισσό, επιβίβαση στο Πούλμαν του Κανάρης Τουρς, Μεταφορά στο Λιμάνι για αναχώρηση με πλοίο της γραμμής προς Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

21/10/22

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για την Χαλκίδα. Εκεί θα απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας σε κάποιο από τα καφέ δίπλα στην παλιά γέφυρα . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου διαθέτει 3 μεγάλες αίθουσες και παρουσιάζονται αρχαία ευρήματα από ανασκαφές από όλη την Εύβοια. Είναι τοποθετημένα χρονολογικά από την Παλαιολιθική μέχρι και την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή.

Επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για τον πανέμορφο ΒΟΛΟ, την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. 

Πριν φτάσουμε θα σταματήσουμε κάπου ενδιάμεσα για γεύμα και προς το απογευματάκι θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

22/10/22

Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε την πόλη του Βόλου. Ο Βόλος είναι οικονομικό κέντρο χάρη στην προνομιούχα θέση του στον Παγασητικό κόλπο και το καταπράσινο Πήλιο. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας (κτίσθηκε το 1909) με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτήριο που διαθέτει 7 χώρους έκθεσης και στεγάζει γραπτές επιτύμβιες στήλες από το νεκροταφείο της αρχαίας Δημητριάδας. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Μέσα σε αυτό το πρώην εργοστάσιο, παρουσιάζετε η καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τούβλων και κεραμιδιών. Στόχος του είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και να συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του και οι χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος. Ελεύθερο χρόνο για βόλτα, γεύμα και γενικά να εξερευνήσετε την πόλη και τον παραλιακό πεζόδρομο με την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου . Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ ελεύθεροι μέχρι την ώρα του δείπνου. Διανυκτέρευση.

23/10/22

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την περιοχή του Πλαταμώνα όπου θα επισκεφτούμε τον Παλαιό Παντελεήμων. Είναι ημιορεινό χωριό της Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου και σε υψόμετρο 440μ. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην Βόρεια Ελλάδα. Στις αρχές του 1980 γυρίστηκαν κάποιες σκηνές της ταινίας «Μεγαλέξαντρος» του Αγγελόπουλου αλλά και του «Αλαλούμ» των Χάρρυ Κλυνν/Γιάννη Κακουλίδη καθώς και το 2008 για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ματωμένα Χώματα» της Διδούς Σωτηρίου.Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και αξίζει τον θαυμασμό μας του 18ου αιώνα. Θα σταματήσουμε στα Τέμπη ή Κοιλάδα των Τεμπών (σχηματίζεται ανάμεσα στο βουνό Όλυμπο και στον Κίσσαβο/Όσσα) για να διασχίσουμε την κρεμαστή πεζογέφυρα όπου από κάτω ρέει ο ποταμός Πηνειός. Φτάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και ακριβώς δίπλα βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι το αρχικό προσκύνημα όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα. Θα κάτσουμε να δροσιστούμε κάτω από τα υπέροχα πλατάνια. Επιστροφή πίσω στον Βόλο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση. 

24/10/22

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε 2 πανέμορφα καταπράσινα χωριά, την Πορταριά και Μακρυνίτσα. Η Πορταριά είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 650μ σε υπέροχο φυσικό τοπίο με δροσερές πηγές. Συνεχίζουμε για το “Μπαλκόνι του Πηλίου” όπως αλλιώς ονομάζετε η Μακρυνίτσα. Τα χωριά είναι περιτριγυρισμένα από καστανιές και οξιές και το τοπίο μαγεύει κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε για τις Μηλιές, χτισμένο σε 400μ υψόμετρο, ένα από τα γραφικότερα χωριά του βουνού των Κενταύρων, αφετηρία επίσης του διάσημου «Μουτζούρη», το μικρό τρένο με μόλις 4 βαγόνια. Αν το τρενάκι λειτουργεί, μπορεί ο καθένας με κάποιο αντίτιμο να επιβιβαστεί και να απολαύσει μία μυθική διαδρομή. Επιστροφή πίσω στο Βόλο και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση

25/10/22

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τα όμορφα Τρίκαλα και την Λάρισα. Τα Τρίκαλα είναι φημισμένα για τον περίφημο και νοστιμότατο Χαλβά του. Η πόλη έχει γύρο στους 52.000 κατοίκους και διασχίζεται από τον παραπόταμο του Πηνειού Ληθαίο και πήρε το όνομά της από τη νύμφη Τρίκκη. Χρόνος για βόλτα στην πόλη και μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον ποταμό και την κεντρική μεταλλική γαλλική γέφυρα του 1886. Αν θελήσετε μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Τσιτσάνη, το Φρούριο και την Παλιά πόλη. Συνεχίζουμε για Λάρισα και εκεί θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε το Μνημείο του Ιπποκράτη, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας όπου παρουσιάζει την ιστορική συνέχεια της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής για πάνω από 10.000 χρόνια και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου. Επιστροφή πίσω στο Βόλο και το ξενοδοχείο μας, ελεύθεροι για βόλτα, δείπνο και Διανυκτέρευση.

26/10/22

Σήμερα και νωρίς μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για να επισκεφτούμε στις βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου όρους στον δρόμο μας προς Λαμία, το Μοναστήρι της Δαμάστας, μεταβυζαντινό κτίσμα και το οποίο η εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Μονής, επικρατέστερη από το "δαμάστρα". Η Παναγία δαμάζει τον πόνο και τα πάθη. Το Μοναστήρι κάηκε πριν από τα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821. Ο ναός σώζεται ακέραιος σχεδόν και έχει ιστορηθεί το 1818. Είναι δε σταυροειδής μετά τρούλλου. Την αγιογράφηση του Καθολικού ανέλαβε δι’ εξόδων του ο αγωνιστής της Επαναστάσεως Ιω. Δυοβουνιώτης. Το 1833 διελύθη η Μονή χάνοντας και την περιουσία της. Επανιδρύθηκε και μετατράπηκε σε γυναικείο μοναστήρι και σήμερα είναι ένα ακμάζον πνευματικό κέντρο. Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Άφιξη στο Λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής με τελικό προορισμό την Χίο μας. Διανυκτέρευση εν πλω.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά-Χίο σε Οικονομική Αριθμημένη θέση
  • 6 ημέρες Πούλμαν του γραφείου Κανάρης Τουρς για την πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδρομής όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας.
  • 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό & δείπνο σε 3* ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου Κανάρης Τουρς
  • ΦΠΑ

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εισόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου υπάρχουν, ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου και ότι άλλο δεν αναφέρουμε γραπτώς στα περιλαμβάνομενα

Επίσης μπορείτε να προσκομίσετε το ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο) πριν την έκδοση των εισιτηρίων

πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710-21463, 22710-42490. https://kanaristours.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ