25.1.2024 10:27

5ημερη εκδρομή την Καθαρή Δευτέρα στον Βόλο με το Kanaris Tours

15 - 19 Μαρτίου 2024

Παρασκευή 15/3/24

Συγκέντρωση στις στο γραφείο μας ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ να μοιραστούν τα εισιτήρια και στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής όπου θα έχει αναχώρηση στις 21.45 για Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες και Διανυκτέρευση εν πλω.

Σάββατο 16/3/24

Άφιξη στον Πειραιά Τακτοποίηση στο πούλμαν και παίρνουμε την εθνική οδό για Εύβοια, περνώντας από Μαλακάσα, Οινόφυτα, Σχηματάρι. Φτάνουμε στην Χαλκίδα την οποία θα δούμε στον γυρισμό και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια με τα υπέροχα τοπία, όσα τουλάχιστον δεν έχουν καεί. Πρώτο προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο μέσα στο χωριό Προκόπι. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1924, οι χριστιανοί κάτοικοι του Προκοπίου Μικράς Ασίας, πήραν μαζί τους το σκήνωμα του Αγίου και το μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα, στην Εύβοια. Το 1930 θεμελιώθηκε μεγαλοπρεπής ναός προς τιμή του Αγίου, που αποπερατώθηκε το 1951. Θα προσκυνήσουμε το λείψανο του Αγίου και θα περιηγηθούμε στους χώρους των ξενώνων. Στη συνέχεια ο δρόμος μας, πάντα προς τα βόρεια, θα μας φέρει στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Υπήρξε ένας από τους φωτισμένους διδάσκαλους του Γένους, προσφέροντας πολλά στην παιδεία των υποδουλωμένων Ελλήνων, αλλά και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στον οποίο αποδίδεται πλήθος θαυμάτων. Είναι δε τόσο αυτός, όσο και ο άξιος διάδοχος του Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ιδιαιτέρως θαυματουργοί. Μεσημεριανό φαγητό με ξεκούραση, βόλτα και καφεδάκι στην Αιδηψό. Με άνεση χρόνου θα πάρουμε το καραβάκι από τον Αγιόκαμπο για να περάσουμε απέναντι στην ηπειρωτική Ελλάδα στην Γλύφα Θεσσαλίας και να πάρουμε τον δρόμο για τον Βόλο, όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα όσοι επιθυμούν στην πόλη (π.χ. πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου) και στα πολλά και ωραία παραλιακά ταβερνάκια πολύ κοντά στο ξενοδοχείο για φαγητό.

Κυριακή 17/3/24

Πριν την αναχώρηση όποιος επιθυμεί επίσκεψη στον Μητροπολιτικό ναό που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο προς τον βοριά για το βουνό της Όσσας (Κίσσαβος) για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου. Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μ. στον Κίσσαβο, κοντά στο παραλιακή πόλη Στόμιο του νομού Λάρισας. Η ίδρυσή της είναι παλιά και έγινε πιθανώς τον 14ο αιώνα σε μια περιοχή τότε άσκησης και μετανοίας. Ο Κίσσαβος είχε την ονομασία «Όρος των Κελίων». Η Κομνήνειος Ιερά Μονή. ‘όπως λέγεται, είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ονομάζεται και Μονή του Αγίου Δημητρίου. Η μετονομασία αυτή ίσως να έγινε κατά το 1578 από τους εγκατασταθέντες εκεί μοναχούς που έφτασαν εκεί από κάποιο άλλο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Στη μονή έζησαν αρκετοί Άγιοι της εποχής της Τουρκοκρατίας, όπως ο Άγιος Συμεών ο ανυπόδητος και ο Όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία. Η μονή, την εποχή εκείνη, είχε 300 μοναχούς. Καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας και ιδίως στα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Το μοναστήρι, ευρισκόμενο σε δασώδη περιοχή, αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο για τους κατατρεγμένους Έλληνες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Εκεί κατέφυγαν με καΐκια οι διαφυγούσες οικογένειες από την ανθρωποσφαγή της Χίου το 1822. Το μοναστήρι εορτάζει στην Κοίμηση της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, ενώ κατέχει και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας. Στη συνέχεια θα πάμε στο παραδοσιακό χωριό Αμπελάκια. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Θα περιδιαβούμε για λίγο τα όμορφα ιστορικά καλντερίμια, θα επισκεφθούμε κάποιο από τα παλιά αρχοντικά ή το λαογραφικό μουσείο και θα καθίσουμε για φαγητό, καφέ και ξεκούραση. Επιστροφή στον Βόλο για να παρακολουθήσουμε κάποια καρναβαλική εκδήλωση και για βραδινή διασκέδαση όσων επιθυμούν.

Καθαρά Δευτέρα 18/3/24

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την ανάβασή μας στο Πήλιο (δυτικό και ανατολικό). Μακρινίτσα και Μηλιές. Η Μακρινίτσα είναι το μπαλκόνι του Πηλίου με σημαντικότατη ιστορία Στην πανέμορφη πλατεία της Μακρινίτσας υπάρχει το Καφενείο Θεόφιλος που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια ζωγραφιά του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Σήμερα το κτήριο έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και είναι ιδιοκτησία της Κοινότητας Μακρινίτσας. Επίσης, στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας Οξεία Επίσκεψεις το οποίο φιλοξενεί κειμήλια από τον 13ο έως και τον 20ο αιώνα. Είναι μοναδικό του είδους του για την ευρύτερη περιοχή. Αξίζει και μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αρχοντικά. Στη Μακρινίτσα γυρίστηκε η δραματική πολεμική ταινία της Φίνος Φιλμ Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1968 - 1969) με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Οι Μηλιές είναι ένα υπέροχο χωριό. Θεωρείται ένα από τα πιο ωραία χωριά στο Πήλιο. Μιλάμε για μια περιοχή που είναι από φυσικού της γεμάτη με ομορφιές. Το βασικό χαρακτηριστικό για τις Μηλιές να είναι αυτό που λένε πολλοί επισκέπτες ότι δείχνει σαν μικρογραφία ολόκληρου του βουνού των Κενταύρων. Οι Μηλιές είναι χτισμένες σε υψόμετρο 400 μέτρων και απέχουν 28 χιλιόμετρα από τον Βόλο. Θα περιηγηθούμε το χωριό με άνεση και θα μείνουμε για φαγητό και καφέ. Επιστροφή και το βράδυ τσίπουρο και διασκέδαση στην παραλία του Βόλου

4η ημέρα Τρίτη 19/3/24

Μετά το πρωινό μας, παίρνουμε τις βαλίτσες μας και τακτοποιούμαστε στο πούλμαν. Αναχώρηση για Χαλκίδα και Πειραιά. Στο δρόμο κάνουμε δυο σύντομες και ενδιαφέρουσες στάσεις. Η μία στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών που βρίσκεται δίπλα στο άγαλμά του Λεωνίδα και η άλλη στη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα.. Το μεσημέρι φθάνουμε στην Χαλκίδα. Περιήγηση της πόλης όσοι επιθυμούν και χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
  • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Χίο σε Οικονομική Θέση Σαλόνι (πλοίο Diagoras δεν έχει αριθμ. Καθ.)
  • Πούλμαν του γραφείου μας όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας για την πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδρομής
  • Συνοδός του γραφείου μας για όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κεντρικό 3* ξενοδοχείο Nefeli 3* www.nefelivolos.gr
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους εκδρομές έως 75 ετών

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εισόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου υπάρχουν, ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου και ότι άλλο δεν αναφέρουμε γραπτώς στα περιλαμβάνοντα. Επίσης μπορείτε να μας προσκομίσετε το ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο) πριν την έκδοση των εισιτηρίων.

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710 - 21463, 22710 - 42490. www.kanaristours.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ