23.11.2023 12:53

5ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με το Sunrise Tours

26-30 Δεκεμβρίου 2023

1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ – Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου για Τσεσμέ στις 08.00 με το Ε/Γ -Τ/Ρ ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου, που μειώνει τη διαδρομή σε μόλις 6 ώρες με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TAXIM GONEN 4* στην πλατεία Ταξίμ. Περιήγηση στη Μεγάλη Οδό του Πέρα. Ξεκινώντας από το μεγαλοπρεπή Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου, συνεχίζουμε περνώντας από τα δύο σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και το Ζωγράφειο Λύκειο, για να καταλήξουμε στον Πύργο του Γαλατά, από τη βεράντα του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μία μαγευτική θέα της Πόλης και των νησιών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη Μεγάλη Οδό, κατά μήκος της οποίας θα συναντήσετε πλήθος ιστορικών κτιρίων, όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών (Çiçek Pasajı), το Λύκειο του Γαλατά (ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Πόλη) καθώς επίσης και την καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα. Εδώ βρίσκονται επίσης κάθε είδους εστιατόρια, φημισμένα ζαχαροπλαστεία, εμπορικά κέντρα, παλαιοπωλεία και πολλές προτάσεις για βραδινή διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Συνεχίζουμε για την Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο με τους τάφους των Πατριαρχών. Κατόπιν, επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ύμνος και γιορτάστηκε για πρώτη η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επόμενος μας σταθμός είναι η Αγία Σοφία, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία όλων των εποχών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη Σκεπαστή Αγορά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στα ανάκτορα του Ντολμαμπαχτσέ, τελευταίο παλάτι των σουλτάνων. Στις αίθουσές του στεγάζονται αντικείμενα χρήσης των σουλτάνων, ενδυμασίες και πολύτιμα κοσμήματα. Στη συνέχεια αναχώρηση με πλοιάριο για τη Χάλκη. Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή. Πολλοί Ορθόδοξοι θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες φοίτησαν στη Χάλκη, συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι φοιτητές στη Χάλκη περιλάμβαναν όχι μόνο γηγενείς Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξους Χριστιανούς από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στη σχολή έναν διεθνή χαρακτήρα. Η σχολή στεγάζεται στη Μονή της Αγίας Τριάδας. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση με το λεωφορείο για μία βόλτα στις ευρωπαϊκές ακτές του Βοσπόρου με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. Ξεκινώντας από το Μεσοχώρι (Ortakoy), πλούσιο προάστιο με έντονη την παρουσία των Ελλήνων για πολλούς αιώνες συνεχίζουμε για το Μέγα Ρεύμα, το Μπεμπέκ με τα κομψά ξύλινα αρχοντικά δίπλα στη θάλασσα, το Νεοχώρι (το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό του Βοσπόρου) και τα Θεραπειά, σημαντικό θέρετρο των Φαναριωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη Χαλκηδόνα –Προύσα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση με αποσκευές μέσω της πρώτης κρεμαστής γέφυρας για την Ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Άφιξη στη Χαλκηδόνα που σήμερα φέρει την ονομασία Καντίκιοϊ. Η Χαλκηδόνα κρατά τους δικούς της ρυθμούς -ανατολίτικους και δυτικότροπους - με μεγαλύτερη αυθεντικότητα απ' ό,τι η Κωνσταντινούπολη που «λαμπυρίζει» ακριβώς απέναντί της. Είναι γεμάτη με το ελληνικό παρελθόν της, καθώς στις αρχές του 20ού αιώνα φιλοξενούσε 25.000 ομογενείς. Οι περίλαμπρες ορθόδοξες εκκλησίες και οι περίπου 500 Έλληνες που ζουν σήμερα στη Χαλκηδόνα συνεχίζουν μία παράδοση αιώνων. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Ευφημίας και το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Baylan, ιδιοκτησία επί δεκαετίες του ομογενούς Χάρη Λένα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Προύσα, όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ½ ώρες περίπου. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η Προύσα υπήρξε σημαντική πόλη κατά τη ρωμαϊκή περίοδο με τις περίφημες θερμές πηγές της, πόλη όπου αναπτύχθηκε η τέχνη της μεταξουργίας κατά τη Βυζαντινή περίοδο, ιερή πόλη των Σελτζούκων Τούρκων και αργότερα έδρα της μητρόπολης της Προύσας με τρεις ενορίες και κοινότητα 7.000 Ελλήνων, θα σας καταπλήξει ευχάριστα σήμερα για το πράσινο, τα μνημεία της, τα μεταξωτά και την κουζίνα της. Ελεύθερος χρόνος στην πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CELIK PALAS 5* στο κέντρο της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Προύσα -Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση προς Τσεσμέ με ενδιάμεση στάση στη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της πόλης. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ και στις 18.30 (ώρα τοπική) αναχώρηση στις προς Χίο.

Τι σας προσφέρουμε:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο – Τσεσμέ – Χίο
  2. Πούλμαν καινούριο & κλιματιζόμενο για μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  3. 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* στο Ταξίμ (TAXIM GONEN) και 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 5* (CELIK PALAS THERMAL SPA) στην Προύσα
  4. Μετάβαση με πλοιάριο στη Χάλκη και επιστροφή
  5. Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό
  6. Λιμενικά τέλη 12 κατ’ άτομο

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Είσοδοι σε μουσεία
  2. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 

SUNRISE TOURS

Κεντρικό: Κανάρη 28

Υποκατάστημα: Λ. Αιγαίου 10

Τηλ: 22710 41390, 81311

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ