9.4.2024 13:52

«Κανένα πρόβλημα με τη Visa Express στο Τελωνείο Χίου» (video)

Ο Φορέας Τουρισμού διαψεύδει την Ένωση Ξενοδόχων Χίου

Αντίστροφη εικόνα από αυτή που επιχειρεί να δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, σχετικά με την ροή των Τούρκων επισκεπτών που επιλέγουν να βρεθούν στο νησί μας, κάνοντας χρήση της Visa Express, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου Κώστας Μούνδρος.

Ο κ. Μούνδρος επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα στο νησί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, απεναντίας, ο αριθμός που εξυπηρετούνται στη Χίο είναι πολλαπλάσιος των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου, καταθέτοντας την ικανοποίησή του.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν ακυρώσεις που αποδίδονται στη μη ικανοποίηση αιτημάτων για έκδοση Visa, ο κ. Μούνδρος υπήρξε κατηγορηματικός εξηγώντας ότι οι 1ή 2 ακυρώσεις ανά κατάλυμα δεν μπορεί να αποδίδονται σε προβλήματα του συστήματος έκδοσης Visa.

«Καταβάλλεται μία σοβαρή προσπάθεια από όλους μας και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλαβαίνουμε τι λέμε», εξήγησε ο κ. Μούνδρος, προσθέτοντας ότι στη Χίο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μέχρι και 200 άτομα την ημέρα με Visa Express.

Τι ανέφερε η Ένωση Ξενοδόχων Χίου

«Από τις 6/4/24 όπως πολύ καλά γνωρίζετε ξεκίνησε το μπαϊράμι των Τούρκων το οποίο θα διαρκέσει μερικές ημέρες με μεγάλο προσδοκώμενο αριθμό αφίξεων στο νησί.

 Παρ όλο που είχαμε μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων και εξοφλημένων κρατήσεων, από εχθές έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από ξενοδοχεία της ένωσης μας που δέχονται συνεχώς ακυρώσεις ή μεταφορές ημερομηνιών στο μέλλον, καθώς και αιτήματα επιστροφής χρημάτων, με την αιτιολογία ότι λόγω μεγάλου όγκου αιτημάτων δεν τους χορηγείται από το Ελληνικό Προξενείο η απαιτούμενη visa.

 Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστούμε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία τόσο οικονομική όσο και δυσφήμησης για το νησί μας.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να ενεργήσουν ταχύτατα ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ