23.5.2024 14:27

Η Χίος συστήθηκε στους τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας

Στη δράση "Choose Greece" του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Νάπολη της Ιταλίας, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού συμμετείχε ο Δήμος Χίου.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χίου, Γιώργος Χρηστάκης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Γιώργος Μυλωνάδης, παρευρέθηκαν στη Νάπολη και έκαναν δηλώσεις σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής αυτής και τα αποτελέσματά της.

Τουριστικό υλικό σε 45 ταξιδιωτικά γραφεία

Ο κ. Χρηστάκης τόνισε την επιτυχημένη παρουσία της Χίου στη Νάπολη, όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και προβολές τουριστικού υλικού σε περίπου 40-45 ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες από την Ιταλία. Η παρουσίαση περιλάμβανε βίντεο και φωτογραφικό υλικό που ανέδειξαν τις ομορφιές του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το υποπροξενείο της Ιταλίας στη Χίο για τις πληροφορίες που παρείχε σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία και τις κοινές πολιτιστικές αναφορές μεταξύ Χίου και Ιταλίας, που ενίσχυσαν την παρουσίαση. Ευχαρίστησε επίσης τον Γιώργο Μυλωνάδη για τη συμβολή του στην επικοινωνία με τους Ιταλούς, χάρη στη γνώση της ιταλικής γλώσσας.

Ο κ. Μυλωνάδης επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής της Χίου στη δράση, παράλληλα με την Κρήτη, η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ανέφερε ότι η παρουσία της Χίου, ως λιγότερο γνωστού προορισμού, προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ιταλούς πράκτορες, οι οποίοι ζήτησαν πληροφορίες για την πρόσβαση στο νησί και τις δυνατότητες μετακίνησης.

Ο κ. Μυλωνάδης υπογράμμισε την ανάγκη για βελτίωση των υποδομών, όπως η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση περισσότερων τουριστών από την Ιταλία. Τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής των επαγγελματιών του τουρισμού σε τέτοιες B2B εκδηλώσεις, καθώς αυτές προσφέρουν ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Η συμμετοχή της Χίου στη δράση "Choose Greece" αναμένεται να αποφέρει καρπούς τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Ο κ. Χρηστάκης και ο κ. Μυλωνάδης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από Ιταλούς τουρίστες κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Παράλληλα, η συνεχής επικοινωνία με τα τουριστικά γραφεία της Ιταλίας και η παροχή περαιτέρω πληροφοριών για το νησί είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Η επιτυχής παρουσία της Χίου στη Νάπολη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία και την προβολή του νησιού ως ελκυστικού και φιλόξενου προορισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Ιταλία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ