3.11.2023 11:33

Τυχερά παιχνίδια: Οι Έλληνες «ποντάρουν» 5,5 δισ. ευρώ, όχι 22 που βγήκε λανθασμένα από τα ΜΜΕ!

Οι Έλληνες δεν ποντάρουν 22, αλλά 5,5 δισ. ευρώ στα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ντζανάτο. 

Να ανατρέψει τον «μύθο» που θέλει τους Έλληνες πως ποντάρουν περισσότερα από 22 δισ. ευρώ επιχείρησε με άρθρο του ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Ντζανάτος. Με τίτλο «Το ζήτημα της αξιοπιστίας του TGR και μέθοδοι υπολογισμού του Αναμορφωμένου TGR», το συγκεκριμένο άρθρο αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της ΕΕΕΠ (gamingcommission.gov.gr) και μέσα από παραδείγματα και πίνακες ξεκαθαρίζει ότι στα τυχερά παίγνια ο συνολικός τζίρος (TGR) είναι στα 5,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση N1 Casino Live – Γιατί επιβάλλεται να το δοκιμάσεις το 2023;

Αυτό γιατί το ποσό των 22+ δισ. ευρώ περιλαμβάνει και τα κέρδη των παικτών που ποντάρονται εκ νέου καθώς και όλες τις στοιχηματικές προσφορές* προς εκείνους. 

«Για το 2023, εκτιμάται ότι το ύψος του TGR των online παρόχων, με τον τρόπο που υπολογίζεται, θα ανέλθει στα 28 δισ. ευρώ. Σε μία χώρα που το ΑΕΠ της κυμαίνεται στα 200 δισ. ευρώ, αυτό το μέγεθος εμφανίζεται απλά παράλογο», αναφέρει ο κος Ντζανάτος. 

Πως υπολογίζεται το TGR

Ο συνολικός τζίρος των παρόχων (Total Gaming Revenue) αποτελεί ένα σημαντικό μέγεθος που αφορά τις προσόδους από τα τυχερά παιχνίδια και αυτός παρακολουθείται διαχρονικά. Πρόκειται στην ουσία για τον κύκλο εργασιών μιας περιόδου και αποτελεί ένα υπολογιστικό μέγεθος με την έννοια ότι δεν είναι «λογιστικό». 

Υπολογίζεται διαφορετικά ανάλογα με τις κατηγορίες των παιχνιδιών και είναι λογικό να εμφανίζονται προβλήματα σύγκρισης τα οποία έχουν διογκωθεί σημαντικά με τις online στοιχηματικες. 

Διαβάστε την συνέχεια και πολλά ακόμα στο Foxbet.gr

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ