26.12.2023 11:48

Τα μεγαλύτερα στοιχηματικά σκάνδαλα της ιστορίας!

Ποια είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο στοίχημα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του αθλητισμού;

Τα περισσότερα σπορ, από μόνα τους, είναι συναρπαστικά. Όταν, όμως, συνδυάζονται και με το στοίχημα η απόλαυση πολλαπλασιάζεται. Όχι μόνο γιατί υπάρχει η πιθανότητα μικρού ή μεγάλου οικονομικού κέρδους. Αλλά και γιατί αυτός ο συνδυασμός αυξάνει κατακόρυφα την αδρεναλίνη κατά την προσμονή και παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος. Δεδομένα, λοιπόν, η εκρηκτική άνοδος των στοιχηματικών εταιριών τις τελευταίες δεκαετίες, έχει προσθέσει τρομερή έλξη στον κόσμο των σπορ.

Διαβάστε επίσης: Πως παίζεται το πόκερ – πλήρης οδηγός

Μαζί, όμως, ως ήταν αναμενόμενο, έχει πολλαπλασιάσει και τις περιπτώσεις διαφθοράς παικτών και αθλητικών παραγόντων που επιδιώκουν να τζογάρουν πάνω σε προσυμφωνημένα παιχνίδια ή να εξαγοράσουν παίκτες και διαιτητές, ώστε να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω στοιχήματος.

Σχεδόν κάθε χρόνο, σε πολλές χώρες του κόσμου, κυκλοφορούν διάφορες φήμες για ματς «περίεργα», ύποπτα, «στημένα», ιδίως στα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Φήμες για μυστικές συμφωνίες παραγόντων, για επηρεασμούς διαιτητών, για απολύσεις προπονητών που δεν υπάκουσαν σε «άνωθεν εντολές».

Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο κομμάτι του στοιχήματος. Κάνουν τους παίκτες εξαιρετικά επιφυλακτικούς. Συχνά, φτάνουν να θεωρούν ύποπτο, κάθε αγώνα που δεν επικρατεί το φαβορί ή, ακόμα χειρότερα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα «έριξε στον κουβά» το δελτίο τους, ξεχνώντας ότι στον αθλητισμό υπήρχε ανέκαθεν το στοιχείο της έκπληξης. Ανέκαθεν, βέβαια, υπήρχε και το στοιχείο της διαφθοράς και της απάτης...

Διαβάστε περισσότερα στο Foxbet.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ