2.12.2022 17:13

Ξεκινούν οι Πέμπτες εκδηλώσεων και αναγνώσεων στη Βιβλιοθήκη "Κοραής"

Η 1η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 8 Δεκεμβριου κατά την οποία ο Γιάννης Μακριδακης θα κάνει δημόσια ανάγνωση του βιβλίου του 10.516 μέρες Ιστορία της νεοελληνικής Χίου, 1912-1940

Η Δ.Κ.Ι.Β. Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης Κοραή και το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου ΕΠΠΟΧΙ διοργανώνουν για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο Πέμπτες εκδηλώσεων και αναγνώσεων στο κτίριο Β της Βιβλιοθήκης (Είσοδος από Αμάντου).  Η 1η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 κατά την οποία ο Γιάννης Μακριδάκης θα κάνει δημόσια ανάγνωση του βιβλίου του 10.516 μέρες Ιστορία της νεοελληνικής Χίου, 1912-1940, εκδ. Πελινναίο, 2005, ένα προϊόν οκταετούς ερευνητικής εργασίας του στο αρχείο τοπικού Τύπου της Βιβλιοθήκης Κοραή. 

Οι δημόσιες αναγνώσεις του έργου θα συνεχίζονται κάθε Πέμπτη , ώστε το κοινό να αποκτήσει πλήρη γνώση της ιστορικής καθημερινότητας της Χίου από το 1912 έως το 1940. Κατά την πρώτη συνάντηση θα αναγνωστεί το κεφάλαιο με τίτλο "Λίγο πριν τους Έλληνες", που αφορά στα γεγονότα του 1912, λίγο πριν αλλά κ κατά τη διάρκεια των μαχών για την Απελευθέρωση του νησιού κ την ένταξη του στο νεοελληνικό κράτος. Κατά τη διάρκεια και στο τέλος της ανάγνωσης θα γίνεται συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Η συμμετοχή στις δημόσιες αναγνώσεις είναι δωρεάν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ