7.12.2022 17:55

«Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας» - Παρουσιάζεται το βιβλίο του βραβευμένου Νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου "Κοραής" και ο "Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή" σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Β’ της Βιβλιοθήκης Κοραή (Είσοδος από οδό Αμάντου) για την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μυθοπλασίας του βραβευμένου Νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού:

Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ (εκδόσεις Καλέντη 2022)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αντωνόγλου Δημήτρης, Καθηγητής Πληροφορικής - Blogger mytwocents.gr και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι :Μπαχά Αγγελική Φιλολογος, Τσαρδάκα Δέσποινα Αρχαιολόγος, Φαρμάκης Ευάγγελος Ιατρός.

Την εκδήλωση προλογίζουν ο Γιάννης Βούλγαρης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή και ο Κώστας Ζαφείρης, Συγγραφέας - Ιστορικός

Ο Γιώργος Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. Είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1944 στη Λεύκη Ιθάκης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια και μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά. Έπειτα πέρασε ένα μεταδιδακτορικό έτος στο Yale. Από το 1973 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Νew South Wales στο Sydney.

Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ. Ο κ. Παξινός έως τώρα έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου. 

Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας.

Είναι επίσης, AO (Officer in the General Division of the Order of Australia for Service to Neuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του City Unity College Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.

Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ