11.1.2024 15:37

«Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βιβλιοθήκη «Κοραής»

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι», για παιδιά 10 έως 15 ετών. 

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τη διάθεση ανάλογης βιβλιοσκευής. 

Με τις βιωματικές δραστηριότητες που υλοποιούνται με τη χρήση της «τέχνης της συρραφής» (quilting), την επαφή με ιστορικά γεγονότα μέσα από έργα παιδικής λογοτεχνίας και το επιδαπέδιο παιχνίδι, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια δική τους, νέα αφήγηση, διερευνώντας τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής. 

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να περάσουν 3 δημιουργικές διδακτικές ώρες με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους, στη βιβλιοθήκη μας, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Βιβλιοθήκη στο τηλ. 22710-44246.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ