19.8.2023 7:18

Μία έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής πραγματική "διέξοδος στο αδιέξοδο" - Φωτό

 «Διέξοδος στο αδιέξοδο»...μια καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής μαζί, με έργα πολύ ξεχωριστά, που δίνουν  στο θεατή μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση όταν  τα κοιτά και ανοίγουν μονοπάτια αισθητικής και αντίληψης για τη ζωή και την τέχνη, εγκαινιάστηκε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023, στις ευρύχωρες αίθουσες του Χωρέμικου (παλαιός στάβλος Χωρέμη), στην οδό Κοντογιάννη 20 μεταξύ της Απλωταριάς και του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Είναι μια υπέροχη έκθεση σε έναν όμορφο και λειτουργικό εκθεσιακό χώρο εικαστικών, που θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ κάθε μέρα μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Είναι ευκαιρία για όσους διαθέτουν δυο μάτια και «κάτι» παραπάνω...να δουν γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο με ευαισθησία καλαισθησία και διακριτικότητα.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν την έκθεση σε συνεργασία και από κοινού, είναι, η Μαρία Μελουζίν Κασαπίδου (ζωγράφος) και ο Έβης Χρήστου (γλύπτης). Οι πίνακες ζωγραφικής είναι ελαιογραφίες σε προετοιμασμένο ύφασμα και απεικονίζουν τη φύση και την ..αίσθηση της φύσης...και τα γλυπτά είναι σμιλεμένα σε σίδερο και έχουν θεματολογία την καθημερινότητα, το μεγαλείο και τη μικρότητα...

Μερικοί τίτλοι ενδεικτικοί  από τους ζωγραφικούς πίνακες είναι...''Γαλάζιο, γαλάζιο είναι το χορτάρι στο ποτάμι'', ''πέταλα, φύλλα και πουλιά'', ''γκριζογάλανο στο φως''...

Και μερικοί τίτλοι ενδεικτικοί από τα γλυπτά, είναι...'' μάγευση'',''πάντοτε αναβλητικός και μπερδεμένος'', ''προστάτης του συστήματος'', ''διαφυγή από το μισάνθρωπο σύστημα''...

Και επειδή οι πραγματικοί καλλιτέχνες και άνθρωποι, πάντα ψάχνουν και βρίσκουν την χαραμάδα και ρίχνουν λίγο φως στην παρούσα έκθεση, οι καλλιτέχνες οικοδεσπότες, τοποθέτησαν και ράμπες για αναπηρικό αμαξίδιο στο ένα σκαλοπάτι της εισόδου και μιας μέσα αίθουσας δίνοντας το χέρι τους στους φίλους τους που ήρθαν (πρώτοι-πρώτοι) να τους τιμήσουν και να δουν τα έργα τους.

Την έκθεση, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου, πολύς κόσμος της Χίου που εκτιμά και τιμά πάντα με τη φυσική παρουσία του καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικής, θεάτρου κλπ) και εικαστικά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ