ΠΑΙΔΙ

24.11.2021 12:38

«Κούκλες και κουκλο-ιστορίες»

Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας κουκλοθέατρου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τέσσερα αυτόνομα εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας κουκλοθέατρου για παιδιά, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Συγκεκριμένα, και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν από δύο εργαστήρια, για παιδιά, ηλικίας 6-8 ετών (ώρες 11:00-13:30) και για παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών (ώρες 14:00-16:30).

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες κουκλοθέατρου, με την πολύτιμη καθοδήγηση του εκπαιδευτικού και εμψυχωτή Χρήστου Τζίκα, μεταμορφώνοντας απλά υλικά όπως υφάσματα, ξύλο και χαρτί σε μοναδικές προσωπικές δημιουργίες. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία και εκφράζοντας τα συναισθήματά τους, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δουν τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν και να διηγούνται τις δικές τους «κουκλο-ιστορίες». 

Παράλληλα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), το ΠΙΟΠ διοργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου (ώρα 18:30), διαδραστική παράσταση ενταξιακού θεάτρου μαριονέτας, με τον Χρήστο Τζίκα, για τους φιλοξενούμενους των εγκαταστάσεων της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων (Ε.Γ.Α.Ν.Υ.) Χίου.


Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ