10.3.2023 18:00

Κεραμίδια στη σκεπή, κεραμίδια με μορφή! - Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι για ενήλικες, με τίτλο «Κεραμίδια στη σκεπή, κεραμίδια με μορφή!», την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 11:00, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. 

Η Χίος είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την παραγωγή κεραμιδιών, όπως μαρτυρούν και οι ονομασίες του χωριού Κέραμος και της περιοχής Κεραμεία. Τα κεραμίδια, καμπυλωτές κεραμικές πλάκες είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανθρώπινη παρέμβαση στην προσπάθεια συλλογής νερού. 

Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας τη μέθοδο του  decoupage, την τεχνική διακόσμησης αντικειμένων με μικρά κομμάτια χαρτιού, θα μεταμορφώσουν το απλό κεραμίδι σε διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι. 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ