13.9.2023 17:42

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Καρσί» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», οργανώνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 19:30), τη μουσικοχορευτική παράσταση «Καρσί», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων και εφήβων του «Φάρου» θα χορέψουν παραδοσιακούς αντικριστούς χορούς της Μικράς Ασίας, συνοδεία ορχήστρας με ζωντανή μουσική. Η παράσταση ακολουθώντας τη δομή της περιοδικής έκθεσης «απέναντι», που παρουσιάζεται στο Μουσείο με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, περιλαμβάνει τρία μέρη: το «πριν»,  την «Καταστροφή» και το «μετά». Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η Πρόεδρος του «Φάρου» κ. Γεωργία Χούλη, θα κάνει ολιγόλεπτες παρεμβάσεις με πληροφορίες για τους χορούς και την εξέλιξή τους, καθώς και για τη λαϊκή παράδοση της Μικρασίας.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ