9.3.2023 17:37

Η έκθεση "Ηλέκτρες του Κόσμου" στον ΦΟΒ

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου σας προσκαλεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεών  του στα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς "Ηλέκτρες του Κόσμου"  Την έκθεση διοργάνωσε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Μάιο του 2022 στα πλαίσια του Θεσμού: «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις».          

Είναι τιμητικό για τον ΦΟΒ  να συμμετέχει σε αυτή την έκθεση γιατί πιστεύουμε ότι τα θέματα που θίγουν οι ιστορίες της έκθεσης και εγείρει ο μύθος της Ηλέκτρας και του Οίκου των Ατρειδών είναι, δυστυχώς, επίκαιρα και δίνει την ευκαιρία να την απολαύσουν αυτοί που  ενδιαφέρονται να δουν ένα επιπλέον τρόπο ανάδειξης της τραγωδίας και αξιοποίησης της ως πηγή έμπνευσης, και για την τέχνη των κόμικς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 27 πρωτότυπες ιστορίες που δημιούργησαν σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνευσμένοι από τη μορφή και το χαρακτήρα της Ηλέκτρας, τους συμβολισμούς και τα επιμέρους θέματα που πλαισιώνουν τις τραγωδίες «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και του Ευριπίδη και «Χοηφόροι» του Αισχύλου. 

Οι ιστορίες τους, αν και αρκετές φορές ακολουθούν τον αρχαϊκό μύθο, τον τοποθετούν σε ένα σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον ή στον κόσμο της φαντασίας, τον ανατρέπουν και λειτουργούν ως μέσο επανεξέτασης των άρρηκτα αλληλένδετων εννοιών που πραγματεύεται, όπως η απόδοση της Δικαιοσύνης, η αυτοδικία, η εκδίκηση, η προσωπική και συλλογική ευθύνη, η έμφυλη και η ενδοοικογενειακή βία, η κατάχρηση της εξουσίας και η ηθική συνέπεια.

Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (ΦΟΒ), Άγιος Γεώργιος, Βροντάδου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πέμπτη 9 Μαρτίου και

Παρασκευή 10 Μαρτίου

Πρωί–Επισκέψεις σχολείων ή άλλων φορέων κατόπιν ραντεβού

Απόγευμα – 17.00-19.00

Σάββατο 11 Μαρτίου  17.00-19.00

Κυριακή 12 Μαρτίου 12.00-14.00 & 17.00 - 19.00

   Είσοδος Ελεύθερη

Επιμέλεια: Καλλιόπη Λιαδή. Καλλιτεχνική Σύμβουλος του Προγράμματος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ