27.12.2023 9:22

Χειροκροτήθηκαν "Αρμονία" και "Γεώργιος Βούρος" στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Ομήρειο

Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, που τη χάρηκαν μικροί και μεγάλοι με την καρδιά τους, ήταν η όμορφη συναυλία των Χορωδιών του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου " ο Γεώργιος Βούρος " και του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας " η Αρμονία ", στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στις 6.30 το βράδυ του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023.

Το θαυμάσιο, ευχάριστο, εύστοχο και εμπνευσμένο ρεπερτόριο ( με Ελληνικά και ξένα τραγούδια των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο ), με Νέγκρο Σπιρίτσουαλ Halleluyah, Άγια Νύχτα, We are the world, Ποιο να ναι αυτό το μικρό παιδί, Feliz Navidad και τόσα άλλα... οι τρεις και τέσσερις διαφορετικές φωνές των χορωδιών, των ενηλίκων " Βούρου " και παιδικής και εφηβικής της " Αρμονίας " σε πλήρη μελωδικό συντονισμό, όλα αυτά μαζί, στα χέρια της κορυφαίας Μαέστρου Βίνας Αμπανούδη που είχε τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των Χορωδιών, έδωσαν κέφι και χαρά στον κόσμο και μια γλυκιά Χριστουγεννιάτικη και γιορτινή διάθεση άνευ προηγουμένου...και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα!

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023

 " Χριστούγεννα... Γιορτινά Τραγούδια ηχούνε! ", ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης και ο κόσμος στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο που ήταν γεμάτο απ' άκρη σε άκρη, απόλαυσε όμορφα γιορτινά τραγούδια σε άριστη εκτέλεση, διαλεγμένα με γούστο και φαντασία από τη Βίνα Αμπανούδη που καταφέρνει ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά των χορωδιών να τραγουδούν σε τέλεια αρμονία και καλύτερα απ' τους μεγάλους, γιατί κι εκείνα μαζί με όλο το ταλέντο τους μελετούν για αυτό με χαρά, με όλη τους την επιμέλεια και τη χάρη!...

Ανάμεσα στα τραγούδια, χορωδοί ανέγνωσαν και Χριστουγεννιάτικα πεζά και ποιήματα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών, αλλά και υπέροχα ποιήματα που έγραψαν φίλοι μας Χιώτες που ζουν ανάμεσά μας.

Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτισαν ο Λουκάς Αμπελιώτης, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου " ο Γεώργιος Βούρος " και η Γεωργία Μάντικα, Πρόεδρος του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας " η Αρμονία ", που ευχαρίστησαν το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, τον Πρόεδρο και το προσωπικό του, για την άψογη φιλοξενία και φροντίδα της εκδήλωσης. Με ανάλογο χαιρετισμό ολοκλήρωσε τη βραδιά και Πρόεδρος του Ομηρείου Δημήτρης Μάντικας.

Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτινή βραδιά από αυτές που χρειάζονται όλο και πιο πολύ στην εποχή μας, γιατί μας προσφέρουν ψυχική ανάταση και πνευματική καλλιέργεια. Όπως είπε στη μικρή ομιλία του που προλόγισε την εκδήλωση, ο Λουκάς Αμπελιώτης Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου " ο Γεώργιος Βούρος ", καλό είναι να αναλογιζόμαστε πότε - πότε τα παλαιά Χριστούγεννα που περνούσαν οι πατέρες και οι παππούδες μας, λιτά κι απέριτα, χωρίς περίσσευμα αγαθών, αλλά με συντροφικότητα, ομόνοια, συμπαράσταση και αγάπη... και να σκεφτούμε παράλληλα ότι σήμερα που οι πόλεις μας είναι φωταγωγημένες και τα σπίτια μας στολισμένα και ζεστά... πολύς κόσμος σε όλη την ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει πολέμους, προσφυγιά, καταστροφές, έλλειψη βασικών βιοτικών αγαθών... εξαιτίας των Ιμπεριαλιστών και των ισχυρών της γης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά μπορούμε να αντισταθούμε αν το θέλουμε πραγματικά, αντιστεκόμενοι στην υπερκατανάλωση των πάντων και να βρούμε τρόπους να προσεγγίσουμε τη σημερινή πραγματικότητα με την απ' αιώνων πατροπαράδοτη Ελληνική και Χριστιανική Παραδοση...Να κρατήσουμε την Πολιτιστική μας Συνείδηση άγρυπνη με εγρήγορση και ευαισθησία στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Στην όμορφη αυτή συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί, Γιάννης Στογιάνος στο πιάνο, Μαρκέλλος Πούπαλος στην κιθάρα, Σταμάτης Πούπαλος στο βιολί και Γιάννης Βούκουνας στα κρουστά. Όπως πάντα έδωσαν τον  καλύτερο τους εαυτό και με το πηγαίο ταλέντο τους ομόρφυναν άλλο τόσο την εξαίσια μουσική βραδιά

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ