28.3.2024 17:56

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το καλλιτεχνικό εργαστήρι χειροτεχνίας «Μικρά χέρια, μεγάλα έργα», για παιδιά, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 (ώρα 10:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. 

Οι μικροί φίλοι, ηλικίας 4 έως 6 ετών, θα έρθουν σε επαφή με το έργο του Ισπανού υπερρεαλιστή ζωγράφου, Ζουάν Μιρό. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία τους και χρησιμοποιώντας πλαστελίνη αντί για χρώματα θα κληθούν να προσεγγίσουν τα έργα του διάσημου ζωγράφου και να τους δώσουν μια άλλη διάσταση.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ