6.9.2023 14:19

Φεστιβάλ «Νέοι Ομηρίδες» στη Χίο 13-15 Σεπτεμβρίου

Για δεύτερη χρονιά, φέτος, κατaφθάνουν οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» στη Χίο, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και τη Δασκαλόπετρα, με παραστάσεις για τη Μνήμη και τις Αναμνήσεις, για την Αγάπη και την Αφοσίωση, για τον αδυσώπητο Πόνο του Πολέμου και της Προσφυγιάς, για τα κύματα του Μύθου και της Ιστορίας, για τη Μοναξιά, την Απώλεια, την Υπομονή, την Εγκαρτέρηση, αλλά και παραστάσεις με την ιαματική επενέργεια και τα δώρα του Γέλιου, της Παρωδίας, της Μελωδίας, των Τραγουδιών.

Όλες τους -με τον τρόπο τους η καθεμιά- αποδεικνύουν ότι «χίλια μύρια κύματα» μακριά από την Ομηρική εποχή, ο κεντρικός πυρήνας των ανθρώπινων αναζητήσεων, οι αγωνίες, οι αγώνες, οι προσδοκίες, η δικαίωση ή το αδικαίωτό τους ζουν ακόμη στην ίδια «γειτονιά», ξημεροβραδιάζονται σε ακρογιάλια νόστου, γυρεύοντας  τη ζεστασιά μιας πατρίδας…

Είναι, λοιπόν, απερίγραπτη η χαρά μας που η σχεδία των «ΝέΩΝ ΟΜΗΡΙΔώΝ» πλέει ξανά, φέτος, στα ακρογιάλια μας, με τους δασκάλους, τις μαθήτριες και τους μαθητές της να την κυβερνούν με τρυφερότητα και τόλμη και με ανέμους ούριους, που εξασφαλίζονται από την ποικιλότροπη υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών αρχών αλλά και άλλων φορέων, παγχιακής ή πανελλήνιας εμβέλειας.

Έτσι που οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» γίνονται ένα ξεχωριστό «νόστιμον ήμαρ», μια γλυκιά επιστροφή στην κοιτίδα της παγκόσμιας ποίησης, όπου μας περιμένουν τα ωραιότερα δώρα: η νεανική καλλιτεχνική έκφραση και η απόλαυση της βιωματικής δημιουργίας!                                                                                                     

Ευτυχία Μ. Βλυσίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Στέλλα Τσιροπινά, Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού του Φεστιβάλ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ