20.5.2024 7:50

Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα έρχονται στη Χίο

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου ανακοίνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2024, με τη συμμετοχή σημαντικών κρατικών και ιδιωτικών φορέων. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Δήμου να αναβαθμίσει την πολιτιστική ζωή του νησιού και να προσφέρει στους κατοίκους του τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει την αυλαία

Την αρχή κάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές παραγωγές στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 29 και 30 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κωμική όπερα για παιδιά "Σιωπή, Ο Βασιλιάς ακούει", καθώς και τις προβολές των παραγωγών "Φάλσταφ" και "Φτηνά Τσιγάρα".

Εθνικό Θέατρο και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Η συνεργασία του Δήμου Χίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή αποτελεί μόνο την αρχή. Εντός του 2024, το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσουν επίσης τις παραγωγές τους στο νησί, προσφέροντας στους κατοίκους της Χίου μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Αθηναϊκά Θέατρα στη Χίο

Παράλληλα, ο Δήμος Χίου έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία με μεγάλα Αθηναϊκά θέατρα, τα οποία θα παρουσιάσουν τις παραγωγές τους στο νησί. Η αρχή γίνεται με την παράσταση "Βότκα Μολότοφ" στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, ενώ στα τέλη Ιουλίου θα ακολουθήσουν οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα τους στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Πλήρες πρόγραμμα τον Ιούνιο

Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου για το 2024 θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραστάσεις και τις ημερομηνίες τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ