18.7.2022 16:20

Εικαστικό εργαστήρι για ενήλικες στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εικαστικό εργαστήρι για ενήλικες, με τη Μάρια Μπαχά, το Σάββατο 30 Ιουλίου (ώρα 11:00-13:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. 

Με αφετηρία την πρόσφατη έκδοση του ΠΙΟΠ «Φουστάνια» αναγεννησιακού τύπου στη Χίο (16ος αι.-αρχές 20ού). Λαογραφική συμβολή στην τυπολογική προσέγγιση των τοπικών ενδυμασιών, της Νάντιας Μαχά-Μπιζούμη, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον κόσμο της χιώτικης ενδυμασίας και της ιστορίας της. 

Τι δείχνουν τα χιώτικα ενδυματολογικά σύνολα; Τι συμβολίζουν; Πώς και από τι επηρεάζονται αλλά και πώς επηρεάζουν; Με τη βοήθεια του θεωρητικού υλικού και της πλούσιας εικονογραφικής τεκμηρίωσης που περιλαμβάνει η έκδοση, η Μάρια Μπαχά, ζωγράφος-εικονογράφος της νέας γενιάς με ειδικές σπουδές στην ιστορία του ενδύματος και του θεατρικού κοστουμιού, θα διερευνήσει εικαστικά τα πιο πάνω ερωτήματα. 

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν, με την καθοδήγηση της ζωγράφου, να ανασυνθέσουν στοιχεία και μοτίβα των χιώτικων φουστανιών αναγεννησιακού τύπου, σε φυσικό μέγεθος, με τεχνικές όπως το shibori ή το τριδιάστατο κολάζ. 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση, στο τηλέφωνο 22710 72212, (καθημερινά εκτός Τρίτης 10:00-18:00). 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ