10.1.2023 15:02

«Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης» - Εικαστικά εργαστήρια στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 09:00 και 11:00 αντίστοιχα).

Το δέντρο, ως σύμβολο, αναπαρίσταται σε έργα τέχνης αναδεικνύοντας τη σημασία της φύσης και τη σύνδεσή της με τη ζωή του ανθρώπου. Στο νησί της Χίου, το μαστιχόδεντρο αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο για την ιδιαιτερότητα του τόπου, τη σχέση των κατοίκων με το περιβάλλον, τις δυναμικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της κοινότητας, αλλά και στο πεδίο της εργασίας και της οικονομίας. Ένα δέντρο απόλυτα συνδεδεμένο με τους κατοίκους, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητά του, μέσα από τη συζήτηση, τη μελέτη και τη δημιουργία έργων ζωγραφικής, παρουσιάζοντας στους μαθητές διάσημες αναπαραστάσεις δέντρων.

 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ