1.7.2021 14:49

Βραβεύτηκαν οι μαθητές του εικαστικού διαγωνισμού για τις σφαγές της Χίου

Βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό που είχε εξαγγείλει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Χίου, που στόχο είχε την αναβίωση της μνήμης, για τις σφαγές στον ιστορικό Ανάβατο.

Οι μαθητές στηριζόμενοι σε μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τη φρίκη αποτύπωσαν εικαστικές αφηγήσεις μέσω ζωγραφικής, κολάζ, φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους. Οι μαρτυρίες προέρχονταν από το βιβλίο του Στυλιανού Γ. Βίου με τίτλο: «Η Σφαγή Της Χίου Εις Το Στόμα Του Χιακού Λαού» αλλά και από το βιβλίο του Λ. Μ. Καλβοκορέση με τίτλο « Ἱστορία τοῦ παπποῦ 1822».

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος, οι μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην ιστορία.  Μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, γιατί αν και το χρονικό διάστημα το οποίο είχαν στη διάθεση τους τα παιδιά δεν ήταν πολύ μεγάλο, εντούτοις συμμετείχαν μαζικά και είπαμε με την κα. Τσιροπινά ότι την επόμενη χρονιά θα είναι η αποκορύφωση των εορτασμών από τα 200 χρόνια».

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χίου, Σ. Τσιροπινά ανέφερε ότι συνολικά 150 παιδιά ανταποκρίθηκαν δημιουργώντας ζωγραφικά έργα, 40 φωτογραφικές συνθέσεις και 20 ταινίες μικρού μήκους. Κάθε έργο κρίθηκε από συγκεκριμένη επιτροπή.

Τα πρώτα τρία βραβεία που δόθηκαν για τις ταινίες μικρού μήκους θα συμμετάσχουν και στον διαγωνισμό της Cineμάθειας. Συγκεκριμένα δόθηκαν τρία βραβεία στο Μουσικό Σχολείο Χίου για τα τρία καλύτερα ζωγραφικά έργα. Ο 1ος έπαινος, σε ισοβαθμία μοιράστηκε ανάμεσα στο 2ο Γυμνάσιο Χίου και του Λυκείου Βροντάδου. Ο 2ος έπαινος, μοιράστηκε ανάμεσα σε 4 μαθητές και δόθηκε στο ΕΝ.Ε.ΓΥ.Λ., στο Μουσικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Κάμπου. Ο 3ος έπαινος, δόθηκε σε μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Χίου. Μάλιστα διακρίθηκε μαθητής και στον φωτογραφικό διαγωνισμό από το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς. Τέλος βραβεία για τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους δόθηκαν, το πρώτο στο Μουσικό Σχολείο Χίου, το δεύτερο στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και το τρίτο στο 2ο Γυμνάσιο Χίου.

Τέλος δόθηκαν σε όλους τους μαθητές  για λόγους εκπαιδευτικούς βραβείο συμμετοχής.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ