22.3.2023 19:46

Ακομμάτιστο και με βαθιά συνεισφορά στον πολιτισμό το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής

Νέος πρόεδρος ο Παύλος Καλογεράκης με αναπληρωτή τον Λευτέρη Μπλάτζιο

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωνε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι για την κυβέρνηση προέχει η πλήρωση των θέσεων σε δημόσιους φορείς μακριά από κομματικές δεξαμενές και δεξαμενές ημετέρων και η ανακοίνωση του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις προσπάθειες της κυβέρνησης για σύγκρουση με τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους.  

Το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο, αποτελείται από ακομμάτιστες προσωπικότητες και με σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό της Χίου.

Πρόεδρος του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο ήδη και κατά παγχιακή ομολογία επιτυχημένος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης με αναπληρωτή τον Δικηγόρο (και κατά τύχη πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χίου και εξ απορρήτων του Υπουργού Νότη Μηταράκη) κ. Ελευθέριο Μπλάτζιο.

Στο διοικητικό Συμβούλιο επίσης συμμετέχει ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος η δικηγόρος και έχουσα οικογενειακή σχέση με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη Καλλιόπη Κάρμαντζη, ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός εκπαιδευτικός και πρώην πολιτικό στέλεχος του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη στη Χίο, ο κ. Ιωάννης Μανάρας πρώην στέλεχος του πολιτικού γραφείου Μηταράκη και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Ξυλάς με αναπληρωτή τον πρόεδρο της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Χίου (βλ. ηλιακό παγκάκι πλατείας) κ. Κωνσταντίνο Ανδρεάδη.

Το ΦΕΚ υπογράφεται από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Α. Συγκροτούμε το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «ΚΟΡΑΗΣ» και ορίζουμε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ως ακολούθως :

1. Παύλο Καλογεράκη του Πέτρου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ελευθέριο Μπλάτζιο του Αστερίου, δικηγόρο.

2. Καλλιόπη Κάρμαντζη του Σταματίου, δικηγόρο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Παρθενίδου του Χρυσοσθένη, ιδιωτικό υπάλληλο.

3. Αιμιλιανό Ευαγγελινό του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικό, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Τσούχλη του Παντελή, ελεύθερη επαγγελματία.

4. Ιωάννη Μανάρα του Ιωακείμ, εκπαιδευτικό, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αγγελική Γαϊσίδη του Ιωάννη, πολιτικό μηχανικό.

5. Νικόλαο Ξυλά του Γεωργίου, εκπρόσωπο του Δήμου Χίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη του Δημητρίου, εκπρόσωπο του Δήμου Χίου.

Β. Ορίζουμε ως Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου τον Παύλο Καλογεράκη του Πέτρου και ως Αντιπρόεδρο την Καλλιόπη Κάρμαντζη του Σταματίου.

Οι υπό στοιχεία Α1 και Α2 ανωτέρω αναφερόμενοι ορίζονται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου, Αντιπροέδρου του Ε.Σ. και των αναπληρωτών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20-23 του ν. 4735/2020 (Α ́ 197), όπως ισχύουν. Η θητεία των υπολοίπων μελών του Εφορευτικού Συμβουλίου είναι τριετής. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ