26.6.2019 14:51

3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής

«Επιμένουμε ελληνικά και άκρως ποιοτικά»

Την Κυριακή 30 Ιουνίου  στις 9 το βράδυ, στο Μουσικό Σχολείο Χίου θα ανοίξει η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Οργανισμός ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος 48 διακεκριμένοι μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίπλα τους πάνω από  40 Χιώτες μουσικοί, μαθητές και φιλόμουσοι σε καθημερινές πρόβες, εργαστήρια και masterclasses μελετούν μαζί και παρουσιάζουν 11 συναυλίες, που θα γίνουν στο Ομήρειο, στο Μουσικό Σχολείο, στο CITRUS και στο Μουσείο μαστίχας.

Παράλληλα 6 πανεπιστημιακοί από πανεπιστήμια της Ελλάδα και του εξωτερικού διαφωτίζουν με τις 10 διαλέξεις τους το περιεχόμενο των συναυλιών. Θα γίνουν ακόμα 2 συναυλίες στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, συναυλία Νέων από τη Χίο και Ομηρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι έκφρασης Νέων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα musahellenica.org

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ