16.4.2019 10:10

Ζήτησα το αυτονόητο: Να μην ξενιτεύονται οι μαθητές των ΕΠΑΛ με δυσλεξία

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης σχετικά με τις εξετάσεις των μαθητών ΕΠΑΛ με διαγνωσμένη δυσλεξία, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να δώσουν εξετάσεις.  

«Ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί και να μεριμνήσει για τους μαθητές των ΕΠΑΛ της Χίου, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με δυσλεξία. Οι μαθητές αυτοί πρέπει να μπορούν να εξετάζονται στον τόπο τους, στο οικείο σχολικό περιβάλλον, έχοντας τις οικογένειές τους δίπλα τους.

Ζήτησα λοιπόν το αυτονόητο: να μην «ξενιτεύονται» για να εξεταστούν, κάτι που τους επιβαρύνει με ψυχικό, αλλά και σημαντικό κόστος. Κάτι που ήδη γίνεται για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, πρέπει να επεκταθεί και να καλύψει και τα ΕΠΑΛ».

 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας

Θέμα: «Εξετάσεις μαθητών ΕΠΑΛ με διαγνωσμένη δυσλεξία». 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας προωθώ επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταματίου Κάρμαντζη, σχετικά με τις εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ οι οποίοι έχουν διαγνωσμένη δυσλεξία. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αυτοί υποχρεούνται να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, κάτι που συνεπάγεται δυσβάσταχτο κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες. 

Παρακαλούμε όπως τοποθετηθείτε στο αίτημα περί διεξαγωγής των εξετάσεων για αυτούς τους μαθητές στη Χίο, κάτι που άλλωστε ήδη συμβαίνει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα δυσλεξίας. 

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης»

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ