19.12.2023 16:18

ΥΠΟΙΚ για καθυστερήσεις ΕΣΠΑ: Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους υποψήφιους δικαιούχους

Απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην αναφορά του Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη για τις καθυστερήσεις ΕΣΠΑ

Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Ν. Μηταράκης σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων έγκρισης σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κ. Μηταράκης είχε προωθήσει την επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου, όπου έκανε αναφορά για την καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων και έκδοσης των αποφάσεων ένταξης στα έργα «Πράσινη Μετάβαση» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξηγεί ότι οι εν λόγω καθυστερήσεις οφείλονται στην εκτενή εξέταση των αιτήσεων, και ειδικότερα στην διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης γίνεται με τη μέθοδο της άμεσης διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά σταδίων που διασφαλίζουν τη διαφάνεια.

Επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση των γνωμοδοτικών επιτροπών, ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουν αρχίσει και εκδίδονται τα τελικά αποτελέσματα και υλοποιείται σταδιακά και αυτοματοποιημένα η ενημέρωση των δικαιούχων.

Τέλος, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνει ότι μέσω των προσκλήσεων δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους μετά την έγκριση του επενδυτικού τους σχεδίου να προβούν σε τροποποίηση αυτού, ώστε να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στον χώρο δραστηριοποίησης τους και τον ανταγωνισμό, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τους περιορισμούς που θέτει η πρόσκληση.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ