1.10.2021 14:43

Το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου

Ένα καλύτερο συνταξιοδοτικό αύριο θα διεκδικήσουν οι  συνταξιούχοι ΕΦΚΑ της Χίου συμμετέχοντας μαζικά στην Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 8 του Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του σωματείου, Χ.Οικονόμου αναφέρθηκε στα πάγια αιτήματα των συνταξιούχων αλλά και στον αγώνα τους να αντισταθούν στα «αντισυνταξιουχικά» μέτρα όπως δήλωσε.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου είναι να επιστραφούν μέτρα όπως:

«Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι η επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, η αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, την μη εφαρμογή της περικοπής προσωπικής διαφοράς, η μη μείωση του αφορολογήτου, η επιστροφή μέρους των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και η επιστροφή αναδρομικών στις συντάξεις».

Τον ίδιο ζήλο θα επιδείξουν και απέναντι στο νέο νόμο επικουρικής ασφάλισης που μετατρέπει όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου τους συνταξιούχους σε «επενδυτές».

Στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτωβρίου θα διεκδικήσουν τα εξής:

«Όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και μας είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Ζητάμε να γίνει άμεση πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, να δημιουργηθούν Μ.Ε.Θ., να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας… να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια κ.α.».

Τέλος αναφέρθηκε και στις συντάξεις δυο ταχυτήτων που προκλήθηκε με τον  νόμο  «Κατρούγκαλου».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ