16.1.2019 14:14

«Τέσσερα χρόνια αναζητούν οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών τηλεοπτικό σήμα"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη μη ολοκλήρωση του έργου της τηλεοπτικής κάλυψης όλων των απομακρυσμένων περιοχών, ασκεί ο Βουλευτής Χίου  της ΝΔ Νότης Μηταράκης . Στη δήλωσή του αναφέρει:

 «Η κυβέρνηση έκλεισε μια πλήρη κοινοβουλευτική θητεία και δεν κατάφερε ούτε καν να ολοκληρώσει ένα σχετικά απλό έργο, αυτό της πρόσβασης όλων των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών σε τηλεοπτικό σήμα.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά είχαμε ήδη από το 2014 προχωρήσει σε σχεδιασμό και Προκήρυξη έργου ενίσχυσης του τηλεοπτικού σήματος για τις περιοχές του Β. Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το έργο θα είχε χρηματοδοτηθεί πλήρως από χρήματα του ΕΣΠΑ, θα κάλυπτε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και θα είχε υλοποιηθεί σε ορίζοντα κάποιων μηνών, χωρίς καμιά εμπλοκή και ταλαιπωρία του κόσμου.

Από ιδεοληψία και μικροπολιτική προσέγγιση, όπως είναι η πάγια τακτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύοντας τότε κατηγορίες μέσω του αρμόδιου Υπουργού ότι δήθεν στηριζόταν με τον τρόπο αυτό ο πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ακύρωσε το έργο για να προχωρήσει σε μια υποτιθέμενη καλύτερη λύση.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά και οι πολίτες ακόμα δεν έχουν σήμα και υφίστανται την ταλαιπωρία υποβολής δικαιολογητικών: ώστε «κάποτε» να χαρακτηριστούν ως «δικαιούχοι», «κάποτε» να ενταχθούν στο έργο και «κάποτε» να αποκτήσουν το πολυπόθητο ψηφιακό σήμα. Το πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο. Και τελικά δεν πρόκειται για ενίσχυση του ψηφιακού σήματος συνολικά, άρα δεν έχουμε μόνιμη και ολιστική λύση.

Ας κρίνουν οι πολίτες ποια ήταν η καλύτερη λύση, ποια ήταν η πιο εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμη, χωρίς ταλαιπωρία για τους ίδιους.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ