5.10.2018 11:14

ΣΥΡΙΖΑ Χίου | Ακραίοι και με ρατσιστικό μίσος όσοι συλλέγουν υπογραφές

Τις δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της δημιουργίας Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε σχολεία της Χίου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Σε αυτή χαρακτηρίζει αναφαίρετο το δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων σημειώνοντας παράλληλα ότι όσοι υποκινούν σε εξώδικα και συλλογή υπογραφών τρέφουν ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το δικαίωμα όλων των παιδιών-χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς-στην εκπαίδευση,  είναι αυτονόητο και η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης Πολιτείας .

Σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία των ΔΥΕΠ στην Χίο όπως έχει ήδη ξεκινήσει σε  όλη την χώρα.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο και  συγχρόνως επιτακτικό σύμφωνα με τις δεδομένες συνθήκες διαβίωσης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί για να φθάσουν στην Χίο.

Χαιρετίζουμε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις θετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις και από την άλλη αναρωτιόμαστε δημόσια  για το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος ακραίων που υποκινούν συμπολίτες μας σε εξώδικα και συλλογή  υπογραφών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου πιστεύουμε ότι αυτούς τους ελάχιστους που εκμεταλλεύονται  την αμφιβολία  και τα ερωτηματικά  παραπληροφορημένων ή ελλιπώς πληροφορημένων γονέων  οφείλουμε να τους αγνοήσουμε  και να τους απομονώσουμε και όλοι εμείς να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να  τα υποδεχτούμε όπως τους αξίζει την πρώτη μέρα στο σχολείο τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ