28.5.2018 9:16

Συντάσσεται τελικά κι η ΝΟΔΕ με όσους δεν βλέπουν φως στο νησί μας

Μαύρη κι άραχνη βλέπει και η ΝΟΔΕ Χίου την πορεία του νησιού, αποδίδοντας πλήρως την ευθύνη στις κυβερνητικές πολιτικές. Η απάντηση της ΝΟΔΕ σε πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – όπου, αντιθέτως, παρουσιάζονταν η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού – είναι από τις λίγες φορές που αποκτά μορφή γενικευμένης κριτικής και συντάσσεται με όσους δεν επηρεάζονται από τη θεωρία «αναδεικνύουμε μόνο τα θετικά για να αποκτήσουμε ανάλογη αύρα».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αφού πέρασαν 36 ώρες από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου περί «τέλους της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας» η οποία έκανε όλο το νησί να αναρωτηθεί που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι κλεισμένοι στο μικροκομματικό καβούκι τους, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανωτέρω ανακοίνωση μιας και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει την απόσυρσή της.    

Στο νησί μας όπου εντός τριών μηνών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ καταργείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής όχι απλά 7% (24% έναντι 17% ΦΠΑ) αλλά τουλάχιστον 15% λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Στο νησί μας όπου το θολό τοπίο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο αν  κρίνουμε από τα διάφορα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, είμαστε σίγουροι για την κατάληξή του.

Σε ένα νησί για το οποίο δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα στο 14ο Παραγωγικό και Αναπτυξιακό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο για οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης (αεροδρόμιο, μετατόπιση παραλιακού δρόμου, λιμάνι), κάτι που ανάγκασε την επομένη της λήξης του την Κυβέρνηση να κληθεί εσπευσμένα να υπογράψει μνημόνιο (sic) συνεργασίας με Δήμο και Περιφέρεια για να κάμψει τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νησί του ενός τσάρτερ για το 2017 λόγω της μεταναστευτικής λαίλαπας, που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Στο νησί που εδώ και δύο χρόνια βλέπει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες μαστιχοπαραραγωγούς και όπου ακόμα και με τις τροποποιήσεις που έχει προτείνει θα αφήσει πολλούς αγρότες μας εκτός αποζημιώσεων.   

Και τέλος στο νησί που βιώνει καθημερινά την έλλειψη σεβασμού των Υπουργών και όλης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αριθμό των μεταναστών που δύναται να διαβιούν στον τόπο μας και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού τους.    

Όλοι εμείς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης απαντάμε σε πείσμα όλων εσάς που με τις ιδεοληψίες σας μας οδηγήσατε στην πιο μαύρη περίοδο για τη Χίο και την Ελλάδα,ότι ο χρόνος σας τελειώνει μια και καλή. Κλέβετε χρόνο εξουσίας στερώντας ανάσες ελπίδας από την κοινωνία μας. Η καλύτερη λύση, αν είχατε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ήταν η παραίτηση.»                   

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ