12.11.2021 10:54

Συνεδριάζει το Σ.τ.Ε. για το Θόλος

Πηγή φωτό: Intimenews.gr

Το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει την αίτηση ακύρωσης κατά της υπερδομής στο Θόλος

Την επόμενη Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χίου για το Θόλος.

Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση ο Δήμος Χίου ζητά να ακυρωθούν 3 βασικές πράξεις. Η πρώτη αφορά στην πράξη χωροθέτησης της υπερδομής βάσει της οποίας το Υπ. Μετανάστευσης επέλεξε το Θόλος. Η δεύτερη αφορά στην απόφαση του Υπ. Πολιτισμού να δώσει άδεια για εργασίες στην περιοχή. Και η τρίτη αφορά στην απόφαση που υποκαθιστά την περιβαλλοντική μελέτη και δίνει άδεια για έναρξη εργασιών.

Σύμφωνα με τη Δικηγόρο Γραμματική Αλοιμόνου, οι λόγοι που ο Δήμος Χίου προσφεύγει κατά του ελληνικού δημοσίου είναι οι εξής:

Πρώτον διότι υπάρχει ανοιχτό ακόμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, αφού η υπόθεση εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια. Δεύτερον διότι υπάρχει παρέμβαση σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Ελλάδας με τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τρίτον διότι η συγκεκριμένη έκταση είναι σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από ανακηρυγμένη περιοχή Natura και συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει ειδική περιβαλλοντική μελέτη για οποιεσδήποτε εργασίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ