25.2.2022 14:22

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Χίου

Το Σάββατο 19/02/2022 η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Χίου και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κο Νότη Μηταράκη, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Ως Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Χίου ενημερώσαμε τον υπουργό τόσο για τις ελλείψεις σε υλικό εξοπλισμό, όσο και για τις εργασιακές ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Επίσης του μεταφέρθηκε η ανησυχία όλων των συναδέλφων συνοριακών φυλάκων για το αβέβαιο καθεστώς που διέπει την κατηγορία των συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου καθώς το προσωπικό υπάγεται σε ετήσιες συμβάσεις εργασίας χωρίς προγραμματισμένο εργασιακό ορίζοντα. Η σημερινή κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο με τις θεσμικές ελλείψεις αρμοδιοτήτων και καθηκοντολογίου για την συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με μακροχρόνιο ορίζοντα για όλους τους συνοριακούς φύλακες, τόσο στην νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα

Ωστόσο, κοινή διαπίστωση τόσο του υπουργού όσο και δική μας είναι ότι το μεταναστευτικό και η φύλαξη των συνόρων, για τις επόμενες δεκαετίες θα απασχολήσει την χώρα μας, λόγω της συνεχόμενης ροής μετακινούμενου πληθυσμού προς την Ευρώπη και καθιστά αναγκαία την ύπαρξη εξειδικευμένου και μόνιμου αστυνομικού προσωπικού στην Ελληνική μεθόριο και κυρίως στην συνοριακή γραμμή μας".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ