25.4.2020 14:53

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας Συντονιστική Αιρετών και Παγχιακή

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. 9 άτομα μεταξύ αυτών και αιρετοί της Χίου για παρακίνηση επεισοδίων κατά των ΜΑΤ

Σε θολό τοπίο με απρόβλεπτες εξελίξεις μετατρέπεται η υπόθεση των διώξεων που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία, για τα επεισόδια σε βάρος των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Και αυτό γιατί, μετά την ταυτοποίηση 29 ατόμων μέσα από διάφορα βίντεο, η Αστυνομία προανήγγειλε την Παρασκευή 24/4/2020 επιπλέον έρευνα για 9 ακόμη άτομα αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής τους σε όσα εξελίχθηκαν στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη και έφεραν τη Χίο στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερό τρόπο.

Σύμφωνα με πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του politischios.gr, η χθεσινή αναφορά της Αστυνομίας για τα 9 άτομα, αφορά τόσο σε αιρετούς όσο και σε απλούς πολίτες με ενεργό συμμετοχή τόσο στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου όσο και στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στο νησί ήδη από το 2016.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανά μέσα στο επόμενο 10ήμερο, η Αστυνομία θα καλέσει για ανωμοτί κατάθεση τα συγκεκριμένα 9 άτομα, προκειμένου να διερευνήσει μέσα από τις καταθέσεις τους αν τέλεσαν το αδίκημα της παρακίνησης επεισοδίων, αφού κατά την Αστυνομία τα 9 άτομα καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποίηση έξω από τα ξενοδοχεία που διέμεναν τα ΜΑΤ.

Από τις πρώτες πληροφορίες του «π» η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει περιέλθει σε γνώση και των δύο επιτροπών που κάνουν λόγο για πολιτικές διώξεις σε βάρος κατοίκων και αιρετών με μοναδικό σκοπό να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο Δικαστήριο για τα 29 άτομα είχε καθοριστεί για τις 30 Απριλίου, το οποίο όμως θα αναβληθεί λόγω Κορωνοϊού ενώ για τους 9, αν τελικά προκύψουν ποινικές ευθύνες, θα καθοριστεί ξεχωριστή δικάσιμος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ