30.7.2018 15:14

Στη Βουλή το δημοσίευμα του «π» για την επικίνδυνη κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ.

Μέσω Αναφοράς του Ν. Μηταράκης στους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών

Αναφορά προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, για τις συνθήκες που επικρατούν στο hot spot της ΒΙΑΛ και τους αυξημένους κινδύνους για πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και ζητάει από τους Υπουργούς να τοποθετηθούν σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, αλλά και τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1.      Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

2.      Τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Τραγική όσο και επικίνδυνη η κατάσταση των διαμενόντων στο hot spot της ΒΙΑΛ».

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

Σας προωθώ δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» (28.07.2018), αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ, κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, και όπως φαίνεται από τη δημοσιευμένη φωτογραφία, οι πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, συνδέουν ανεμιστήρες με παροχές ρεύματος, παράνομα και χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, εντός δασικής περιοχής.

Στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε σκηνές λόγω βραχυκυκλώματος. Μια πυρκαγιά εν μέσω θέρους, μέσα σε δασική περιοχή, με ελλιπή έως ανύπαρκτα μέσα πυρασφάλειας, θα είχε πιθανότατα τραγικές συνέπειες.

Με δεδομένα τα παραπάνω παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στο εν λόγω δημοσίευμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας αλλά και γενικότερα στις συνθήκες διαβίωσης εντός της ΒΙΑΛ τη στιγμή που οι διαμένοντες ξεπερνούν κατά πολύ τη μέγιστη χωρητικότητα.  

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ