24.8.2021 12:25

Σταδιακή αποκαθήλωση του Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ.

Απομακρύνονται σταδιακά δεκάδες οικίσκοι και αποδίδονται εκτάσεις που είχαν καταληφθεί παράνομα από τους μετανάστες

Στη σταδιακή αποκαθήλωση της ΒΙ.ΑΛ. προχωρά από το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συνεργεία του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου προχωρούν στην αποκαθήλωση των τελευταίων 300 παραπηγμάτων από τα 2.000 που υπήρχαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 ενώ η περιοχή, τουλάχιστον περιμετρικά του Κ.Υ.Τ. πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα, την εικόνα χάους που επικρατούσε τα περασμένα χρόνια. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Κ.Υ.Τ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί συνολικά 55 στρέμματα γης που είχαν καταληφθεί περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ.

Σε ότι αφορά στον πληθυσμό της ΒΙ.ΑΛ. μαζί με τις τελευταίες αφίξεις διαμένουν 293 άτομα ενώ αντίστοιχος αριθμός ατόμων διαμένει σε διαμερίσματα στην πόλη της Χίου με τον Νότη Μηταράκη να σημειώνει ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν αδειάσει κι αυτά. 

"Πλέον δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Κυβέρνησης και των πολιτών. Ήταν όντως ένα υπαρκτό επιχείρημα όμως πλέον ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά το κάναμε. Φυλάξαμε τα σύνορα, μειώσαμε τον αριθμό των μεταναστών σε αριθμό κατά πολύ λιγότερο από αυτόν που απαιτούσαν τα Δημοτικά Συμβούλια και αποκαταστήσαμε το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά", ανέφερε ο κ. Μηταράκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος, έτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κρίση σε άμεσο χρόνο και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ