19.6.2023 15:26

Στ. Μιχαηλίδης- "Ο Νότης Μηταράκης ή παραπλανά ή έχει άγνοια της διεθνούς νομιμότητας" - Βίντεο

"Ένα μας νοιάζει, το κύρος της Ελλάδας και το καλό της χώρας μας"

Τη δική του απάντηση σε όσα του καταμαρτυρά η Ν.Δ. και ο Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ανακοίνωσή του για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, έδωσε μέσα από δήλωσή του, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης, σημειώνοντας εισαγωγικά ότι ο Νότης Μηταράκης, είτε θέλει να παραπλανήσει είτε ακόμα χειρότερα έχει άγνοια της διεθνούς νομιμότητας.

Ο κ. Μιχαηλίδης, επεσήμανε ότι το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει με σαφήνεια τι γίνεται μέσα σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, προσθέτοντας ότι η περιοχή του τραγικού δυστυχήματος ανήκει στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας, όσον αφορά στην έρευνα και διάσωση.

«Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά. Τις ευθύνες θα τις αποδώσει η Δικαιοσύνη, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε διεθνή θάλασσα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά όταν κάποιοι που είχαν τον τίτλο του Υπουργού λένε κουβέντες αστήριχτες διότι παρασύρουμε την κοινή γνώμη.

Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι, ο σημερινός Υπουργός Υπ. Ναυτιλίας, που ήταν και αρχηγός του Λ.Σ. να δώσει μία συνέντευξη Τύπου, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, διότι όσο δεν τα βάζουμε στη θέση τους, λέγονται πράγματα καθόλου κολακευτικά για τη χώρα μας», ανέφερε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ