19.5.2021 14:44

Σ.τ.Ε.: Δεκτή και τυπικά η αίτηση ακύρωσης της επίταξης στο «17» για... περιβαλλοντικούς λόγους

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης για Λέσβο και Σάμο

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη δικάσιμο της 8/5/2020 συζητήθηκαν οι προσφυγές των νησιών κατά των επιτάξεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με την υπ αριθμό Α 672/2021 απόφαση, το Σ.τ.Ε.α απέρριψε όλους τους λόγους ακύρωσης που αφορούν την επίταξη στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, δεχόμενο μόνο την αίτηση ακύρωσης της Χίου με την αιτιολογία ότι "έπρεπε να είχε τηρηθεί κατά το προηγηθέν στάδιο της έκδοσης της άδειας χωροθέτησης η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης κατά τις διατάξεις του ν. 4014/2011, καθόσον η προς επίταξη έκταση εμπίπτει σε ειδικά προστατευόμενη περιοχή, ήτοι σε περιοχή δικτύου ΝΑTURA 2000 που έχει χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για την ορνιθοπανίδα  (GR HI30003 και GR 413001) και παράκτια θαλάσσια ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) ως και Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά με αριθμό 140 «Βόρεια Χίος»".

Με το σκεπτικό αυτό κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της Χίου και ακυρώνει την δεύτερη προσβαλλόμενη πράξη (με αριθμό 1551/2020), κατά το μέρος μόνο που αφορά στην νήσο Χίο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ