22.6.2020 17:51

Προάγγελος για ελεγχόμενη ΒΙ.ΑΛ. οι δηλώσεις Αθανασίου για κλειστή Μόρια;

Ερωτηματικά για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης μετά τη διαπίστωση της κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας και για την κρυφή ατζέντα Μουτζούρη

Προβληματισμό συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο προκαλούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», μέσα από τις οποίες αποκαλύπτει ότι: «κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η μετατροπή της υφιστάμενης ανοιχτής δομής της Μόριας σε κλειστή ελεγχόμενη δομή».

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται να ταράξει και πάλι το αυτοδιοικητικό τοπίο εμπλέκοντας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ενώ μέχρι σήμερα ήταν μπροστάρης του κλεισίματος των δομών στα νησιά, ξαφνικά εμφανίζεται ως υπέρμαχος της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης και της μετατροπής του μεγαλύτερου Κ.Υ.Τ. του Αιγαίου σε ελεγχόμενη δομή.

Συμπαρασύρει και τη Χίο;

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν έρχεται από έναν τυχαίο Βουλευτή αλλά από ένα πολιτικό πρόσωπο που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις  την υποψηφιότητα Μουτζούρη στην Περιφέρεια και που πιστώθηκε την εκλογή του Πρύτανη έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Αφενός διότι αποκαλύπτει άλλες σκέψεις της περιφερειακής αρχής, αφετέρου διότι πρόκειται για κυβερνητικό βουλευτή, οι δηλώσεις του οποίου δεν έχουν διαψευστεί ούτε έχουν σχολιαστεί από τον αρμόδιο Υπουργό Νότη Μηταράκη μέχρι στιγμής.

Η ομοιότητα της Μόριας με τη ΒΙ.ΑΛ., τηρουμένων φυσικά των αναλογιών και των μεγεθών, αλλά και το γεγονός ότι και στα δύο νησιά επιχειρήθηκε διά της βίας (των ΜΑΤ), ανεπιτυχώς να εγκατασταθούν νέες δομές, οδηγεί – και όχι άδικα- στο συμπέρασμα ότι, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τη μετατροπή των υφιστάμενων δομών σε ελεγχόμενες μη έχοντας άλλη επιλογή.

Άλλωστε το γεγονός ότι, μέσα σε λίγες ημέρες, η Τουρκία απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες, τρία αιτήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, λειτουργεί αποτρεπτικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέων δομών έστω και μικρότερων από τον αρχικό σχεδιασμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ