17.4.2019 13:13

«Πότε θα λάβουν οι παραγωγοί πορτοκαλιών τα ποσά ενίσχυσης για την περίοδο του 2018;»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τις ενισχύσεις για τη χυμοποίηση πορτοκαλιών, μεταποιητικής περιόδου 2018.

Ο βουλευτής Χίου ρωτάει πότε θα καταβληθούν στους παραγωγούς οι ενισχύσεις, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τρέχουσα περίοδο 2019. 

«Με την ΑΠ 429/124809/23.11.2017 (ΦΕΚ Β’4190/2017) απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίθηκε η συμμετοχή της μεταποιητικής επιχείρησης «Χυμοί Χίου» στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης για χυμοποίηση πορτοκαλιών για τη μεταποιητική περίοδο 2018. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών προς χυμοποίηση παρέδωσαν το προϊόν τους, βάσει των προϋποθέσεων και των κριτηρίων τα οποία όριζε η σχετική ΥΑ. 

Ωστόσο, οι παραγωγοί μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει τα ποσά της ενίσχυσης για το 2018, τη στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη οι αντίστοιχες διαδικασίες για το έτος 2019. 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς του νομού Χίου για τη χυμοποίηση των πορτοκαλιών; Ποιες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και ποιες ακόμη εκκρεμούν; 

2. Ποιες είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία καταβολής των συγκεκριμένων ενισχύσεων; 

3. Πότε προβλέπεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά;», αναφέρει ο κ. Μηταράκης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ